Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Semjén Zsolt fogadta az Ukrán Világkongresszus elnökét

Magyarországra látogatott Eugene Czolij, az Ukrán Világkongresszus elnöke és Maryna Iarosevych a szervezet brüsszeli képviselője, akiket Hartyányi Jaroszlavaval, az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólójával együtt az Országházban fogadott Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. Ezt követően az ukrajnai kisebbségi jogokról egyztetett a miniszterelnök-helyettes Nesztor Sufrics ukrán parlamenti képviselővel.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Eugene Czolij, az Ukrán Világkongresszus elnöke találkozójukon az Országházban, 2017. november 27-én. (Fotó: Váli Miklós)

A felek a hétfői találkozón a nemrégiben elfogadott ukrán oktatási törvény nyomán kialakult helyzetet tekintették át.

Semjén Zsolt leszögezte, hogy a már megszerzett kisebbségi jogokból nem lehet visszalépni. Eugene Czolij a Velencei Bizottság állásfoglalásának és a párbeszédnek a jelentőségét hangsúlyozta, és áttekintést adott az Ukrán Világkongresszus munkájáról.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Hartyányi Jaroszlava, az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója fogadta Eugene Czolijt, az Ukrán Világkongresszus elnökét és Maryna Iarosevycht a szervezet brüsszeli képviselőjét. (Fotó: Váli Miklós)

Az ukrajnai kisebbségi jogokról egyeztetett Semjén Zsolt

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes megbeszélést folytatott Nesztor Sufrics ukrán parlamenti képviselővel – közölte az MTI-vel hétfőn Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A találkozón az ukrán-magyar kapcsolatok, az ukrajnai magyarság, illetve a magyarországi ukránság éltével összefüggő kérdések mellett érintették a jelenlegi ukrajnai politikai helyzetet.

A felek egyetértettek a többes állampolgárság szabadságában, valamint a kisebbségek szerzett jogainak védelmében – mondta a sajtófőnök.