Semjén Zsolt: Keresztény civilizációnk a tét

Üllés vendége volt a Fidesz–KDNP országjáró fórumsorozatának vendégeként szerda este Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

ÜllésAz első sorban (balról jobbra) Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere, Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, B. Nagy László, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke május 15-én az üllési fórumon (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke az EP-választási kampány Csongrád megyei állomásán kifejtette: a bevándorlás kérdése olyan ügy, amiben ha rosszul döntünk, olyan folyamatok indulhatnak el, melyet utólag már nem lehet visszafordítani. Ennek következményei pedig gyermekeink, unokáink jövőjét is meghatározza, generációkra eldőlhet az ország sorsa. Ugyanis ha a muszlim bevándorlók betelepülnek Magyarországra, soha többé nem tudunk tőlük megszabadulni, mert jön a családegyesítés 3-4 feleséggel és 8-10 gyerekkel, és pillanatok alatt létrejön a párhuzamos társdalom, majd néhány generáció után kisebbséggé válhatunk a saját hazánkban.

ÜllésNagy Attila, Üllés polgármestere, a Fidesz választókerületi elnöke (balra) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A kereszténydemokrata politikus elmondta: vannak országok, amelyek már elvesztek, például Franciaország, illetve utalt arra a sokkoló bécsi statisztikára, mely szerint az egykori császárvárosban az első osztályos gyermekek többsége a legutóbbi tanévkezdéskor már muszlim volt.

ÜllésSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke előadása közben a május 15-ei üllési fórumon (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A kormányfő helyettese hangsúlyozta: tiszteli az iszlámot mint vallást, kultúrát és civilizációt, de amint a Biblia mondja, „mindenki a saját fügefája alatt...”

ÜllésSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke előadása közben a május 15-ei üllési fórumon (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A magyar kormány álláspontja az: nem támogatjuk a bevándorlást, mert Európa és benne Magyarország nem fogadhat be tíz- meg százmilliókat. Nem a problémát kell idehozni, hanem a segítséget kell helybe vinni, oda, ahol a probléma fennáll. Ezért támogatja a magyar kormány – a nyugat-európai kormányokhoz vagy gazdag iszlám államokhoz képest – erején felül a Közel-Keleten és Afrikában iskolák, kórházak létesítését, sőt települések újjáépítését.

ÜllésSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke előadása közben a május 15-ei üllési fórumon (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Nálunk még dönthetünk arról, akarunk-e kevert népességű ország lenni, vagy a keresztény kultúra és civilizáció értékeit szeretnénk-e megőrizni. Ez a tétje a május 26-ai európai parlamenti választásnak – hangsúlyozta Semjén Zsolt.

ÜllésSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke kérdésekre válaszol a május 15-ei üllési fórumon (KDNP Fotó: Váli Miklós)