Semjén Zsolt: A kitüntetettek életútja példa az egész magyarság számára

Egy nemzet akkor képes a megmaradásra, ha tagjaiban ott él a büszkeség és a tudat, hogy érdemes ahhoz a nemzethez tartozni - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadásán kedden Budapesten.

Semjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes beszédet mond a március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadásán Budapesten, 2019.03.12-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Semjén Zsolt a külhoni, nemzetiségi és egyházi élet kiemelkedő képviselőinek járó elismerések átadásán úgy fogalmazott: nincs még egy nép, amelyik arányait tekintve annyi Nobel-díjast adott a világnak, mint a magyarság, vagy annyi szentet a katolikus egyháznak, mint az Árpád-háziak.

Semjén Zsolt
    
Március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadása Budapesten, 2019.03.12-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Kitért arra is, hogy végigtekintve a történelmen, nincs egyetlen olyan kultúra sehol a világon, ahol valamilyen formában a kitüntetés, az elismerés ne létezne; az ember természetében van az igazságosság iránti igény, hogy a rendkívüli teljesítményeket méltóképpen elismerje.

Semjén Zsolt

(balról jobbra) Fónagy János (Fidesz), parlamenti államtitkár, Soltész Miklós (KDNP), egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Boross Péter 1993 és 1994 között Magyarország miniszterelnöke, Semjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes  a március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadásán Budapesten, 2019.03.12-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)
    
Semjén Zsolt szerint a kitüntetéseknek a magyarság szempontjából nemzetmegtartó erejük van, és amikor a magyar állam a nemzeti ünnepekhez kapcsolódva elismer valakit, azt a büszkeséget adja a magyarság minden tagjának, hogy a nemzetből ilyen nagyszerű emberek és ilyen nagyszerű teljesítmények fakadnak. Az önök életútja, teljesítménye azért nemzetmegtartó erő, mert minden magyar számára értéket képviselnek - fordult a díjazottakhoz a miniszterelnök-helyettes.

Semjén ZsoltMárcius 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadása Budapesten, 2019.03.12-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Azok az eredmények, amelyeket a díjazottak elértek, nemcsak a kisebb közösségek számára jelentenek példát az élet bármely területén, hanem az egész magyarság, az egész nemzet számára - mondta Semjén Zsolt.

Semjén ZsoltMárcius 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadása Budapesten, 2019.03.12-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Semjén Zsolt

Március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadása Budapesten, 2019.03.12-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!