Semjén Zsolt: A kormány örül annak, hogy Ferenc pápa elfogadta a Budapestre szóló meghívást

A kormány örömmel hallotta Ferenc pápa bejelentését, hogy elfogadta a Budapestre szóló meghívást, és tisztelettel várja őt szeptember 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje alkalmából – közölte a Miniszterelnökség vasárnap.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett közleményben az olvasható: a Szentatya látogatásának részleteiről „az ilyenkor szokott módon folytatódnak az egyeztetések”.

Ferenc pápa és Semjén Zsolt

A közlemény hangsúlyozza: várakozással tekintenek a katolikusok nemzetközi találkozója elé, és a kormány minden szükséges segítséget biztosít annak sikeres lebonyolításához.

Ferenc pápa vasárnap délben hivatalosan is bejelentette: Budapestre látogat, és részt vesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i záró szentmiséjén. A bejelentésre Erdő Péter bíboros is reagált: a magyar katolikus közösség örömmel és szeretettel várja a pápát a magyar fővárosba. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!