Semjén Zsolt: A kormány támogatja a magyar családi vállalkozásokat

A kormány erejéhez mérten mindig támogatni fogja a gazdaságban már bizonyított magyar családi vállalkozások értékes kezdeményezéseit - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kommunális gépjárművek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. felületkezelő üzemének átadásán Barcson kedden.

Madár Péter, az MSB Fejlesztési Zrt elnöke (b), Karvalics Ottó polgármester (b2), Seres László ügyvezető (b3), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j3), Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke (j2) és Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata párti országgyűlési képviselője (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a kommunális gépjárművek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. barcsi felületkezelő üzemének átadásán 2019. szeptember 10-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Hangsúlyozta: Magyarország fejlődéshez szükség van a kormány jó gazdaságpolitikájára, az európai uniós forrásokra, a térségi, megyei, települési vezetők munkájára, de „mindez csak akkor működik", ha vannak elkötelezett, bátor, tehetséges emberek, akik képesek felépíteni egy céget és van víziójuk arról, miként lehet továbbfejleszteni.
    
Az Európai Unió a fejlesztési források biztosításával nem kegyet gyakorol, hanem egy megállapodás rá eső részét teljesíti, amiért mi megnyitottuk piacainkat - mondta.
    
Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a kommunális gépjárművek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. barcsi felületkezelő üzemének átadásán 2019. szeptember 10-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Közölte: „vannak olyan érdekeltségek Brüsszelben, amelyek azt gondolják, ezeket a forrásokat nem gazdaságfejlesztésre, hanem sokkal inkább a migránsok betelepítésére - és egyébként teljesen reménytelen integrációjára - kellene költeni".
    
Elmondta, nekünk az a dolgunk, hogy kipréseljük Brüsszelből a pénzt, ami a magyar nemzet gazdagodását, és a fenntartható fejlődést szolgálja.
    
Semjén Zsolt hangoztatta, a kormány célja, hogy továbbra is értelmes célokra fordítson forrásokat, „nem engedjük, hogy a mezőgazdaságtól pénzt vegyenek el".

A gazdasági növekedés érdekében fontosnak nevezte, hogy stabil állam és kormány, erős politikai hatalom legyen Magyarországon. Kitért rá, hogy a magyar gazdaságpolitika egyik fontos eleme a munkát terhelő adók további csökkentése.

Semjén Zsolt
    
A kommunális gépjárművek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. barcsi felületkezelő üzemének átadása 2019. szeptember 10-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

A miniszterelnök-helyettes az euróról szólva megjegyezte, hogy magyarországi bevezetését azért kell megfontolni, „mert akkor az adókérdésekben is Brüsszelben fognak dönteni és elveszítjük annak a lehetőségét, hogy nálunk legyen a legkedvezőbb adózási kondíció". „Észnél kell lenni, mert a nemzeti szuverenitás jelenti azt a lehetőséget, hogy olyan adórendszert és gazdaságtámogatást csináljunk, ami a magyar cégeknek segít" - jelentette ki.

 Szászfalvy LászlóSzászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője beszédet mond a kommunális gépjárművek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. barcsi felületkezelő üzemének átadásán 2019. szeptember 10-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta: Barcs és környéke Magyarország hátrányos helyzetű térségei közé tartozik, ezért minden beruházásnak, minden pályázati támogatásnak történelmi jelentősége van.
    
A Seres Kft. beruházása példaértékű, a magyar családi vállalkozás nemcsak álmodott a fejlesztésről, hanem hittel, kitartó és szorgalmas munkával, másokkal együttműködve meg is valósította azt - mutatott rá. A politikus a cég ügyvezetőjét méltatva hozzátette, Seres László nemcsak a társaság működését felügyeli, hanem különböző formában a helyi közösséget is támogatja.

Biró Norbert
    
Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke beszédet mond a kommunális gépjárművek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. barcsi felületkezelő üzemének átadásán 2019. szeptember 10-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostanihoz hasonló beruházások perspektívát teremtenek a szakembereknek, akiknek így nem érdemes elhagyniuk Somogy megyét, Barcsot, érdemes inkább maradni, vagy ide jönni és új életet kezdeni.
    
Semjén, SzászfalvyA Seres Kft. barcsi felületkezelő üzemének átadása 2019. szeptember 10-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Kitért rá, a jelenlegi európai uniós költségvetési időszakban Barcs 2,8 milliárd forint Top-forrást nyert el, ami igazolja, hogy a megye és az ország vezetése nem feledkezik el a városról.
    
Seres László, a mintegy 100 embert foglalkoztató Seres Kft. tulajdonos-ügyvezetője az MTI-nek elmondta, a 29 éve működő vállalkozás 434 millió forintból, fele részben uniós támogatásból építtette fel 800 négyzetméteres felületkezelő csarnokát, amelybe szerszámgépeket is vásárolt. Az új üzemben félkész- és késztermékek felületének kezelését, érdesítését, festését, magas hőfokú szárítását végezik. Indoklása szerint a beruházásra - amely 15 új munkahelyet teremtett - a cég versenyképes működése miatt volt szükség.

Semjén Szászfalvy
    
A Seres Kft. barcsi felületkezelő üzemének átadása 2019. szeptember 10-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Seres László beszámolt arról, hogy a vállalkozás termékeinek 20 százalékát exportálja, elsősorban Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába és Romániába. A társaság árbevétele 2017-ben 2,5 milliárd, 2018-ban 3,2 milliárd forint volt, és erre az évre is a tavalyihoz hasonlót várnak.

Semjén, Szászfalvy
    
A Seres Kft. barcsi felületkezelő üzemének átadása 2019. szeptember 10-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Az ügyvezető a cég jövőbeni terveiről szólva elmondta, hogy a napokban elnyert 85 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően elvégzik régi csarnokuk energetikai korszerűsítését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!