Semjén Zsolt: Márciustól ingyenes Nimród-kamarai hírlevelet kapnak a vadászok

A Nimród vadászújsággal együttműködésben márciustól ingyenesen jut hozzá a vadászkamara új hírleveléhez a hazai vadásztársadalom – jelentette be az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke hétfőn Hatvanban.

Semjén Zsolt és Kovács ZoltánSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke (balra), valamint Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője sajtótájékoztatóra érkezik a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban 2021. január 25-én. A vadászújsággal együttműködésben márciustól ingyenesen jutnak hozzá a vadászkamara új hírleveléhez a hazai vadászok. (Fotó: MTI / Komka Péter)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a témában az Országos Magyar Vadászkamara új székhelyén, a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Vadászati Múzeumban tartott sajtótájékoztatón aláhúzta: a Nimród hírlevelet közel 65 ezer vadász igényelte és kapja meg havi rendszerességgel márciustól. A kiadvány a vadgazdálkodás mellett az idén ősszel Magyarországon rendezendő vadászati világkiállítás aktualitásairól is tájékoztatja majd az olvasókat.

Utóbbi kapcsán megjegyezte:

a vadászati expót az ugyancsak ebben az időszakban sorra kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz hasonlóan mindenképpen megrendezik.

Reményeik szerint addigra a koronavírus-járvány miatti korlátozások kivezethetők lesznek, és mindkét világesemény jelentősen hozzájárul majd Magyarország turizmusának sikeres újraindításához. Kitért arra is, hogy

a Nimród vadászújság immár 113 éves hagyományával egyedülálló a magyar vadászat történetében és nemzetközileg is unikális.

A lap az elmúlt években megújult, és mára elérte a legpatinásabb, legjelentősebb vadász-világlapok színvonalát. Nagyot lépett előre a vadászkamara is, mely egyesületből köztestületté alakulva komoly élőhely-fejlesztési, valamint vadászati és természetvédelmi célokat szolgáló pályázati források felett rendelkezik – mondta.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke (középen), Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője (balra), valamint Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban tartott sajtótájékoztatón (Fotó: MTI / Komka Péter)

Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője az eseményen arról beszélt: az elmúlt több mint egy évben annak szellemében alakították át a lapot, hogy az struktúrájában, tartalmában, üzeneteiben és jövőképében egyaránt a magyar vadászat és vadásztársadalom megújulásának, újrapozicionálásának fontos eszköze legyen.

Rámutatott: örömmel tesznek eleget a kamara megkeresésének, hiszen az együttműködésnek köszönhetően létrejövő

hírlevéllel olyan tartalmat és információt szolgáltatnak, mely nem csupán a Nimród küldetésével van összhangban, de a vadászok tájékoztatása és érdekképviselete szempontjából is érték.

Mindemellett a világkiállítás célegyenesbe forduló szervezésével párhuzamosan a hírlevél egy újabb lehetőséget és felületet teremt az esemény népszerűsítésére – húzta alá.

A tájékoztató végén Semjén Zsolt, Kovács Zoltán és Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke aláírták a Nimród hírlevél kiadására vonatkozó együttműködési szándéknyilatkozatot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!