Semjén Zsolt meghívására Magyarországra látogatott Bechara Boutros al-Raï libanoni pátriárka

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (KDNP) ma a Parlamentben fogadta Bechara Boutros al-Raï libanoni pátriárkát Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselővel és Azbej Tristan helyettes államtitkárral. A téma az üldözött keresztények megsegítése volt, melyben Magyarország továbbra is az élen jár.

Béchara Boutros Raï bíboros, aki – egyházi részről Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, állami részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására – a nemzeti ünnep alkalmából látogatott Magyarországra, hangsúlyozta: a közel-keleti keresztények, akik a térség őslakosságát jelentik, hatalmas árat fizettek a háború során.

Bechara Boutros al-Raï libanoni pátriárka és Semjén Zsolt a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes (Fotó: KDNP Facebook oldala)

Szükséges a nemzetközi közösség, így Magyarország segítsége is a közel-keleti kereszténység fennmaradásához – hangsúlyozta Béchara Boutros Raï pátriárka az M1 csatorna augusztus 21-i műsorában.

Irakban és Szíriában milliókkal csökkent a keresztény lakosság lélekszáma, ezért helyes Magyarország azon törekvése, hogy a keresztények támogatása révén segítse a közösségek, a keresztény civilizáció megőrzését.

A maronita pátriárkát a ferihegyi repülőtéren augusztus 19-én Erdő Péter bíboros, prímás, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Soltész Miklós államtitkár, Azbej Tristan helyettes-államtitkár és Joanna Azzi libanoni nagykövet fogadta. Béchara Boutros Raï hazánkban tett látogatása alkalmával Áder János köztársasági elnökkel, Kövér László házelnökkel és más állami vezetőkkel is találkozott.

A libanoni bíboros augusztus 20-án részt vett a Szent István-napi ünnepi szentmisén és a Szent Jobb-körmeneten. Elutazása előtt, augusztus 21-én délután megáldja a Szent Charbel-kápolnát a gazdagréti Szent Angyalok-templomban.