Semjén Zsolt: Minek kell még történnie? Keresztények, európai európaiak - ÉBRESZTŐ!

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke is reagált a csütörtöki iszlamista terrortámadásra.

Minek kell még történnie? Keresztények, európai európaiak – ÉBRESZTŐ!

– kommentálta a történteket Semjén Zsolt.

NizzaMint ismert, három embert megöltek csütörtök reggel egy késes támadásban a dél-franciaországi Nizza város Notre Dame templomának közelében. Az elkövető a templomban rontott idős emberekre, kettejük torkát átvágta, egyiküket szinte lefejezte. Francia sajtóértesülések szerint az egyik áldozat egy nő, aki reggel imádkozni indult a székesegyházba, a másik egy férfi, a templom sekrestyése. A harmadik nőt többször megszúrta, neki még sikerült egy közeli kávézóba menekülnie, de később belehalt sérüléseibe.

Szemtanúk szerint a merénylő folyamatosan azt ordibálta, hogy „Allahu akbar”, azaz Allah a legnagyobb.

Christian Estrosi nizzai polgármester szerint a terrortámadásnak tűnő merénylet gyanúsítottját letartóztatták. Közben a rendőrök meglőtték, emiatt kórházba került, de életben van. Úgy tűnik, hogy „magányos farkasként”, egyedül támadt, nem voltak társai. A városvezető a történéseket „iszlamo-fasizmusként” jellemezte.

Legmagasabb szintű terrorkészültség

A rendőrség a Twitteren arra kérte a város lakosait, hogy egyelőre kerüljék a belvárost. Az MTI híradása szerint Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a csütörtöki nizzai támadást követően. A hatályos szabályok szerint az intézkedés addig maradhat érvényben, amíg véget nem ér a válság. Ez a készültségi szint lehetővé teszi a rendkívüli erőforrások mobilizálását a közvetlen terrorfenyegetettség elhárítása érdekében.

Három helyszínen is támadás történt

Nem ez volt az egyetlen incidens ma. A Reuters jelentése szerint a rendőrök Montfavet városában is agyonlőttek egy agresszíven viselkedő férfit, aki fegyverrel fenyegette a járókelőket, és szintén azt ordítozta, hogy Allahu Akbar. Szaúd-Arábiában, Franciaország dzsiddai konzulátusánál pedig az egyik őrre támadtak késsel. Őt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!