Semjén Zsolt: Nem engedjük, hogy belerángassanak minket a háborúba

Magyarország, mint az Európai Unió és NATO tagja minden ilyen irányú kötelezettségének eleget tesz figyelemmel országunk nemzeti érdekeire - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke Miskolcon sajtótájékoztatón, pénteken.

Semjén Zsolt

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, a KDNP Önkormányzati Tanácsának konferenciáját megelőzően közölte: a kormány a magyar emberek védelmében megakadályozza, hogy hazánkat belerángassák a háborúba.

Mint mondta: Magyarország az Ukrajna felől érkező menekülteknek minden segítséget megad, befogadja a magyar állampolgárokat, a magyar nemzetiségűeket, az ukránokat, a ruszinokat, a harmadik országból érkezőket, az állam és az egyházak a menekültek és családjuk elhelyezését megoldják, mindenkiről gondoskodnak.

Semjén Zsolt közölte: a honvédség és a rendőrség biztosítja a határ védelmét, megakadályozva, hogy fegyveres csoportok lépjenek az ország területére.

Nem engedjük, hogy Magyarország bármilyen formában belesodródjon a háborúba, Magyarország sem fegyvert, sem katonát nem küld a térségbe, az ország a magyar emberek védelmét biztosítja

 

– mondta.

A miniszterelnök-helyettes a közelgő választásról szólva elmondta: annak tétje, hogy olyan kormánya legyen, maradjon az országnak, amely a nemzeti érdekeket, az emberek érdekeit képviseli, és ne olyan, amely a külföldi befolyásoknak enged.

Semjén Zsolt miskolci sajtótájékoztatón

Fontos a keresztény civilizáció, a családok, a gyermekek megvédése – közölte.

A népszavazásra feltett kérdésről szólva azt mondta: a kormány senkinek nem ad életvezetési tanácsokat, egyetlen felnőtt életébe sem szól bele, a gyermekek védelme érdekében azonban mindenfajta szexuális propagandát megakadályoz, a szexuális felvilágosítás egyedül a szülőkre tartozik.

KDNP Önkormányzati Tanácsa MiskolconVarga Judit igazságügyi miniszter azt mondta: a keresztény hit nemcsak Magyarország, hanem egész Európa záloga, az áprilisi választás tétje, hogy ezért mindent megtegyünk.

A tét az, hogy Magyarország képes lesz-e megőrizni szuverinitását, önrendelkezési jogát, döntési szabadságát, arról döntünk majd, hogy Magyarország előre megy-e, vagy hátra, a konzervatív politika folytatódhat-e

 

– közölte.

Varga Judit és Semjén Zsolt

Elmondta azt is, hogy míg 2010 előtt magas volt munkanélküliség, romlott a közbiztonság, emelkedett a rezsi, az akkori baloldali kormány olyan uniós politikát folytatott, amely soha nem a magyar emberek érdekét helyezte előtérbe.

KDNP Önkormányzati Tanácsa Miskolcon

Áprilisban ismét össze lehet hasonlítani a korábbi és a mostani kormány politikáját – mondta, és felelős döntésre kérte a választópolgárokat.