Semjén Zsolt: Talpraesett vezetőre van szüksége Salgótarjánnak

Van-e politikai bázisa azoknak az összefogásoknak, amelyeket különböző oldalakon álló pártok alkotnak, vagy hogyan tud segíteni a magyar állam a nógrádi megyeszékhely felvirágoztatásában? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket tette fel a hétfő esti lakossági fórumon Szabó Csaba, Fidesz-KDNP polgármester jelöltje Semjén Zsolt számára.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (balra) és Szabó Csaba, Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármester-jelöltje

A miniszterelnök-helyettes kifejtette: a Fidesz-KDNP szövetségében nem csak a vezetőket, hanem az egész táborukat átjárja egy bajtársias szolidaritás, amely a közös értékrendből fakad. Ezzel szemben az ellenzéki összefogásban szereplő pártok egymással összeegyeztethetetlen ideológiát képviselnek, ráadásul a személyek tekintetében politikai konkurensei egymásnak.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke

Semjén Zsolt szerint a nógrádi megyeszékhely fejlődéséhez két dolog szükséges. – Salgótarján érdeke – minden politikai beállítottságtól függetlenül – egy talpraesett polgármester megválasztása, aki releváns célokat fogalmaz meg, és ezek megvalósításához pályázik. Másfelől fontos, hogy a városvezetőnek legyen egyebek mellett a személyes kapcsolatrendszere, valamint együtt tudjon működni a képviselőkkel, a különböző országos hivatalok vezetőivel, és persze a kormánnyal. Így jó eséllyel tud lobbizni a saját városáért és képes lesz az Európai Uniós, illetve a kormány által kiírt forrásokat oda hozni – emelte ki. Semjén Zsolt elmondta erre a feladatra Salgótarjánban Szabó Csabát tartja a legmegfelelőbb embernek.

Salgótarjáni fórum

Amint azt Szabó Csaba elmondta: a programjának legfontosabb eleme a lakosok észrevételeinek figyelembevételével vezetni a várost, valamint személyes célja a fiatalok helyben maradásának és megélhetésének – így Salgótarján jövőjének – biztosítása.

Szabó CsabaSzabó Csaba, Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármester-jelöltje

***

Támogatják a családokat
Az Európát érintő népességhiánnyal kapcsolatban Semjén Zsolt úgy fogalmazott: az igazi kérdés az, hogy ezt a problémát családtámogatással vagy migrációval oldják meg.
– Azt támogatjuk, hogy hazánkban magyar gyermekek szülessenek, magyar nyelven beszéljenek és magyar kultúrában nőjenek fel, ezért a mi válaszunk erre a kérdésre a családtámogatás, míg a baloldalé a migráció – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt