Semjén Zsolt volt a Békés megyei kereszténydemokrata családi nap díszvendége

A megyei választmány döntése alapján július 14-én családi napot tartott a Kereszténydemokrata Néppárt Békés megyei csapata. A helyszín ezúttal Gyula városa volt.

KDNP családi nap, Békés megye

A családi napra a megyei kereszténydemokrata helyi szervezetek mellett neves politikusok is ellátogattak, akikkel tagjaink és aktivistáink is találkozhattak. Jelen volt Kovács József, Gyula és térsége Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás, a megyeszékhely térségének új Fidesz–KDNP-s képviselője, Takács Árpád kormánymegbízott, Marosvölgyi Emese, a békéscsabai járási hivatal vezetője, Mucsi András, a megyei közgyűlés KDNP-s képviselője, Pálmai Tamás, a KDNP országos elnökségi tagja, több KDNP-s polgármester és alpolgármester, valamint települési képviselő.

Szebellédi Zoltán és Semjén ZsoltSzebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere, a KDNP Békés megyei elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke

A helyszín a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai volt, amelynek fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A program házigazdája Gedeon Éva, a KDNP gyulai szervezetének elnöke volt. A nagyszerű és rendezett iskola munkájáról Czirok Sándor igazgatótól kaphattunk tájékoztatót. Az iskola szakképzéssel foglalkozik, és célja a keresztény értékek közvetítése.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke

A családi nap díszvendége Semjén Zsolt, a KDNP elnöke volt, aki politikai értékelőt tartott. A miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő politikus vázolta a Fidesz–KDNP szerepét a migráció elleni küzdelemben, és elégedetten állapította meg, hogy európai szinten is komoly magyar sikerek születettek ezen a téren. Ebben a kereszténydemokratáknak is nagy szerepük van – hangsúlyozta. A KDNP egy olyan néppárti szövetségben tud kibontakozni igazán, mint a Fidesz–KDNP-szövetség, ugyanis nincs arra kényszerítve, hogy feladja ideológiáját a pragmatikus politizálás miatt, mint ahogy ezt a CDU teszi, kormánypártként mégis meg tudja valósítani programját.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke

Szebellédi Zoltán megyei KDNP-elnök, Újkígyós város polgármestere programnyitó előadásának elején megköszönte a tagságnak az országgyűlési választás alkalmával elvégzett munkát, illetve a megyei családi nap szervezőinek a rendezvény lebonyolítását. Ezt követően a pragmatikus politizálás gyakorlati megvalósulása mellett felhívta a figyelmet a politika igazi lényegére, a közjó szolgálatára, amelyet az Egyház társadalmi tanítására alapozva lehet megvalósítani. A központi politika mellett fontos szerepe van az önkormányzatoknak, hiszen ott, az emberekhez legközelebb álló közigazgatási egységben hatékonyan lehet válaszokat találni az emberek hétköznapi problémáira.

Szebellédi ZoltánSzebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere, a KDNP Békés megyei elnöke

Az ebédet követően lehetőség volt Gyula város megtekintésére is. A nagysikerű rendezvény Schríffert Béla megyei KDNP-szervező munkája révén valósulhatott meg.

KDNP Békés megyei családi napja

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!