Simicskó István: A honvédelmi sportközpontok erősítik a közösségépítést

Erősítik az identitástudatot, a közösségépítést, továbbá a sporttevékenységen keresztül megvalósuló nevelés jelentőségét az országban épülő honvédelmi sportközpontok - mondta Simicskó István a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke Szigetváron.

Simicskó István a KDNP parlamenti frakcióvezetője beszédet mond Szigetváron a honvédelmi sportközpont alapkőletétele alkalmából (2020.09.03. KDNP fotó)

Simicskó István a baranyai kisváros határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén emlékeztetett arra, hogy a kormány döntése értelmében az ország számos pontján épülnek a szigetvárihoz hasonló létesítmények, Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason és Baján már zajlik az építkezés.

Simicskó István a KDNP parlamenti frakcióvezetője beszédet mond Szigetváron a honvédelmi sportközpont alapkőletétele alkalmából (2020.09.03. KDNP fotó)

A mintegy 860 millió forintból megvalósuló, jövő nyárra elkészülő, egyidejűleg csaknem száz ember befogadására alkalmas létesítményről a politikus elmondta: egyebek mellett a vívás, a sportlövészet, a küzdősportok és a technikai sportok iránt érdeklődőket várják 21. századi körülmények között.

Simicskó IstvánA szigetvári honvédelmi sportközpont alapkőletétele (2020.09.03. KDNP fotó)

Kormányzati célkitűzés, hogy valamennyi járásban legyen honvédelmi sportközpont, lehetőséget biztosítva különféle sporttevékenységek gyakorlására, közösségépítésre, a fiatalok nevelésére, oktatására, képességeik fejlesztésére. 

Simicskó IstvánA szigetvári honvédelmi sportközpont alapkőletétele (2020.09.03. KDNP fotó)

A honvédelmi sportközpontok Simicskó István vélekedése szerint az eredeti funkcióik mellett azt a célt is szolgálják, hogy erősítik Magyarország védelmi képességeit a fiatalok bevonásán, szellemiségük formálását, továbbképzéseiken keresztül.
 
Az ünnepségen részt vett Juhász Roland, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára, aki kiemelte: az új szigetvári sportközpontban minden adott lesz ahhoz, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak az egészséges életmódra, a sportra és a honvédelmi gondolkodás elsajátítására.

Nagy Csaba a térség Fideszes országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a sportközpont építése is jól jelzi: Szigetvár és környéke komoly fejlődési pályán halad. Emlékeztetett arra, hogy a szigetvári vár másfél milliárdos program keretében újul meg, s a következő mintegy ötszáz napban elkészül az M60-as gyorsforgalmi út Pécs és Szigetvár közötti szakaszának tervezése. A képviselő beszédében köszönetét fejezte ki a kormányzatnak, hogy kiemelten kezeli a vidéki kisvárosok, kistelepülések régóta remélt fejlesztéseit.

 

 

Kép: KDNP

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!