Simicskó István: A 21. század csak az együttműködés évszázada lehet

A  nemzeti önazonosság védelmeről szóló politikai nyilatkozat hétfői parlamenti vitájában Simicskó István (KDNP) kifejtette: óriási dolog az, hogy a magyarság fennmaradt a Kárpát-medencében, sok-sok történelmi csatát kellett végigvívni ehhez. Hozzátette: száz évvel ezelőtt Magyarországot felnégyelték, gyakorlatilag halálra ítélték és óriási csoda, hogy a magyarság képes volt meghaladni ezt a tragédiát.

Simicskó István (KDNP), a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos

Közölte, az országgyűlési határozati javaslat nem csupán emlékeztet, hanem a kihívásokra is felhívja a figyelmet, előretekint.
    
Beszélt arról is, hogy az a civilizáció az igazi számunkra, amelyben a legotthonosabban érezzük magunkat. Hozzátette: minden nagyobb civilizáció alapvetően vallási talapzaton jött létre, ha ez az alapzat töredezik, akkor az egész civilizáció összeomolhat. Ezért fontosnak nevezte az európai civilizáció keresztény alapjainak megerősítését, amely összekötheti a nemzetállamokra épülő EU-t.

Fontosnak nevezte azt is, hogy a szomszédos államokkal rendezze a közös dolgait Magyarország, mert szövetségesek nélkül nem lesz képes megfelelni az új kihívásoknak, például a globalizációnak, amely egyfajta homogenizációt jelent.

A 21. század csak az együttműködés évszázada lehet, ha megmarad a nemzeti alapon való szembeállás, akkor a globalizáció nyertesei alakítják a világ menetét - zárta felszólalását.

***

Simicskó István hétfőn azonnali kérdést is intézett az illetékes államtitkárhoz Hogyan alakulnak az Erzsébet-táborok? címmel.
    
A keresztenydemokrata országgyűlési képviselő tehát arra volt kíváncsi, hogyan alakul idén a nyári üdültetés az Erzsébet-táborokban. A politikus úgy fogalmazott, hogy a kormány egy szép és immár sokéves hagyománnyal rendelkező rendszert alakított ki, amikor útjára indította ezeket a táborokat. Hozzátette, úgy tűnik, hogy idén is megrendezhetik ezeket a táborokat, még akkor is, ha a járvány miatt változásokat kell bevezetni.
    
Simicskó István emlékeztetett: tavaly 130 ezer, a 2012-es indulás óta összesen pedig mintegy félmillió gyerek vett részt ezekben a táborokban.
    
Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszként közölte, arra törekszenek, hogy idén legalább a százezret elérje a napközis táborokban résztvevők száma.
    
Maximum húsz fős csoportokban tartják meg a táborokat, reggel nyolc órától délután ötig, és ezeken egy jelképes térítés ellenében napi négyszeri étkezést biztosítanak - közölte a kereszténydemokrata miniszterhelyettes.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!