Simicskó István: Aki szívvel küzd, legyőzhetetlen, de erőre és észre is szükség van

A baloldali pártok nem határolódnak el a DK újbudai polgármesterétől – László Imre egy közgyűlési vitában Hitlert dicsérte. Az ügyről a Hír TV Magyarország élőben hétfői műsorában Simicskó Istvánt, a KDNP megválasztott frakcióvezetőjét is kérdezte a műsorvezető.

Simicskó István szerint vállalhatatlan a kerületvezető kijelentése. „Amikor először meghallottam, nem hittem a fülemnek, hogy valaki közéleti emberként, de akár magánemberként is egy baráti társaságban vagy máshol pozitív összefüggésben emlegeti Adolf Hitlert. Én azt hittem, hogy a magyar, európai vagy világ közgondolkodása is a XX. századot olyan módon zárta le, hogy azt mondta: Hitler egy népirtó, fajelméletet megálmodó, beteges gondolkodású sötét személyisége az emberiség történelmének, és egyértelműen negatív szereplő. Ebben bármilyen pozitív gondolkodást és összefüggést felfedezni megdöbbentő” – reagált László Imrének a náci diktátort dicsérő kijelentésére a KDNP frissen megválasztott frakcióvezetője.

Simicskó István elmondta: a KDNP folyamatosan egy kormányt támogató és a keresztény értékeket hangsúlyosan vállaló és hirdető munkát folytat. Elismerőleg szólt Harrach Péter 10 éves frakcióvezetői munkájáról, mint fogalmazott, elődje nagyon magasra tette a mércét. „Egy aktívabb időszak jön abban az értelemben, hogy a közelgő 2022-es választásra is fel kell készülnünk. Szeretném azt a józan politikai kultúrát tovább vinni, amit Harrach Péter megalapozott. (…) Elsősorban nyilván a családok pártja a KDNP, tehát egyfajta emberközpontú politizálás, a családok támogatása, a keresztény értékek megvallása és erősítése a politikai szerepünk.”