Simicskó István: Az Országgyűlés fejezze ki a béke iránti vágyát!

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kedden az Országgyűlésben kiemelte: azt szeretnék, ha az Országgyűlés kifejezné a béke iránti vágyát. Kifogásolta, hogy van olyan párt, amely nem vesz részt a vitában, ilyen a Momentum, pedig a magyar társadalmat jelenleg leginkább az foglalkoztatja, hogy mikor lesz béke.

 

 

Kitért rá: érdekes igazságos békéről beszélni, a történelemben ilyet nem nagyon látni, a béke általában kompromisszummal születik vagy egy totális háborút zár le. A NATO-tagság valóban fontos biztonsági garancia, de az EU nem védelmi vagy katonai szervezet – közölte a DK-s vezérszónok felszólalására utalva.    

Elmondta:

most a béke mellett kell kiállni, az a fontos, hogy mielőbb legyen tűzszünet, legyenek béketárgyalások és szeretnék, ha a magyar Országgyűlés kifejezné a béke iránti vágyát.

 

Emlékeztetett: több mint egy éve tart a háború, és vannak, akik most is tesznek azért, hogy elhúzódjon, folytatódjon. Azonban a most tárgyalt határozattal a békéért szeretnének tenni – jelentette ki.

Hangsúlyozta: a békéért dolgozni kell, sokat kell tenni érte, és ez a határozat is egy ilyen lépés, amely jelzi, hogy az Országgyűlés kiáll amellett, hogy mielőbb béke legyen Ukrajnában. Úgy vélte, változás kellene az Egyesült Államok külpolitikájában, az országnak ugyanis van olyan súlya, amely arra késztetheti a feleket, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!