Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Simicskó István: Az Országgyűlés fejezze ki a béke iránti vágyát!

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kedden az Országgyűlésben kiemelte: azt szeretnék, ha az Országgyűlés kifejezné a béke iránti vágyát. Kifogásolta, hogy van olyan párt, amely nem vesz részt a vitában, ilyen a Momentum, pedig a magyar társadalmat jelenleg leginkább az foglalkoztatja, hogy mikor lesz béke.

 

 

Kitért rá: érdekes igazságos békéről beszélni, a történelemben ilyet nem nagyon látni, a béke általában kompromisszummal születik vagy egy totális háborút zár le. A NATO-tagság valóban fontos biztonsági garancia, de az EU nem védelmi vagy katonai szervezet – közölte a DK-s vezérszónok felszólalására utalva.    

Elmondta:

most a béke mellett kell kiállni, az a fontos, hogy mielőbb legyen tűzszünet, legyenek béketárgyalások és szeretnék, ha a magyar Országgyűlés kifejezné a béke iránti vágyát.

 

Emlékeztetett: több mint egy éve tart a háború, és vannak, akik most is tesznek azért, hogy elhúzódjon, folytatódjon. Azonban a most tárgyalt határozattal a békéért szeretnének tenni – jelentette ki.

Hangsúlyozta: a békéért dolgozni kell, sokat kell tenni érte, és ez a határozat is egy ilyen lépés, amely jelzi, hogy az Országgyűlés kiáll amellett, hogy mielőbb béke legyen Ukrajnában. Úgy vélte, változás kellene az Egyesült Államok külpolitikájában, az országnak ugyanis van olyan súlya, amely arra késztetheti a feleket, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz.