Simicskó István: A Bátrak Ligája útravaló az élethez és segítség a haza védelméhez

A Bátrak Ligája versenysorozat pályaorientációs rendezvényként egyszerre ad hasznos útravalót a fiataloknak küzdeni tudásuk, akaraterejük fejlesztésével és segíti a haza védelmének ügyét - jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán Füzesabonyban.

A helyi Bátrak Ligája verseny díjátadóján Simicskó István kiemelte: az erőpróbák megszervezésével a Honvédelmi Sportszövetség célja olyan sajátos védelmi ismeretekkel és képességekkel felvértezni a fiatalokat, melyeknek későbbi életükben, de akár a honvédelmi pályát választva is hasznát vehetik.

SI

Elmondta:

a Heves vármegyei Füzesabony immár a Bátrak Ligája 41. fordulójának adott otthont, ezúttal 10 helyi és környékbeli iskola csaknem száz diákja vett részt a rendezvényen.

SI

Emlékeztetett: a versenysorozat valamennyi fordulójának megszervezésében kadétok is közreműködnek, akikkel így személyesen találkozhatnak a végzős általános iskolások. Mindez segíti a fiatalok pályaorientációját és a katonai pálya népszerűsítését - tette hozzá. Jelezte: bízik benne, hogy látva a honvédség fejlődését és a haza védelmének fontosságát, a szerdai verseny résztvevői közül is sokan választják majd ezt a hivatást.

SI

Simicskó István szólt arról is, hogy

a Honvédelmi Sportszövetség tevékenysége 30 éves hiányt pótol, hiszen hasonló versenyeket korábban a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) időszakában szerveztek Magyarországon.

A szervezet a Bátrak Ligája mellett honvédelmi, ejtőernyős, repülős, búvár-, túlélő- és egyéb speciális, tematikus táborokat is szervez a honvédséggel együttműködésben. Ezek a programok a hazai kadétképzés fontos merítési lehetőségei is egyben - fogalmazott, óriási eredménynek nevezve, hogy a 2017-ben elindított program eredményeként a kadétok száma mára eléri a 7200-at.

SI

A díjátadón Pajtók Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a Bátrak Ligája jellem- és embert formáló, hazaszeretetre nevelő rendezvény, ezek fontos erények a fiatalok személyes életében és kulcsfontosságúak a magyarság jövője szempontjából egyaránt. A hazaszeretet és bátorság a történelmi időkben megmaradásunk feltétele volt, és ezekre a tulajdonságokra, képességekre ma is szükségünk van: nem csupán kritikus pillanatokban, de a hétköznapok kihívásai során is – húzta alá.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!