Simicskó István: Elhibázott brüsszeli szankciók

A világ átalakulóban van, új világrend kezd kibontakozni, aminek egyik szomorú állomása a szomszédságunkban zajló testvérháború. Egy ilyen, az egész életünkre hatással bíró átrendeződés küszöbén érdemes megállni és számbavenni, melyek azok az értékek, amiket fontosnak tartunk, mihez kell ragaszkodnunk, és milyen jövőképünk, milyen víziónk van, ha előretekintünk - írja a Magyar Nemzetben megjelent vélemenycikkében Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Simicskó István

Február 24-én bekövetkezett az, amiről kevesen hittük el, hogy valóban be is következhet. Oroszország megtámadta Ukrajnát. A politika és a hadtudomány kutatói minden bizonnyal még hosszú ideig elemzik az előzményeket és okokat, az azonban egészen biztos, hogy

sokkal nagyobb erőfeszítéseket kellett volna tennie az Európai Unió és az Egyesült Államok vezetőinek, hogy a minszki megállapodásokat betartassák. Ezek a nemzetközi megállapodások voltak hivatottak csökkenteni a belső feszültséget az ukrán vezetés és a szakadár régiók között.

Az EU biztonságpolitikája kudarcot vallott, mert nem tudta megakadályozni, hogy a kontinensen újabb katonai konfliktus alakuljon ki. Ebben a helyzetben még inkább felértékelődik a magyar kormányzati politika, amely nem kizárólag külső segítségben bízik, hanem a nemzeti összetartásra, a belső erőforrások mobilizálására építve tudatosan alakítja jövőnket. Ennek is köszönhető, hogy a kormány az elmúlt tizenkét évben minden veszélyt időben felismert és képes volt azokra céljainak megfelelően hatékonyan és gyorsan reagálni - írja cikkében Simicskó István.

A teljes írás ide kattintva érhető el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!