Simicskó István: Emberközpontú politikát folytatott az elmúlt négy évben a Fidesz-KDNP

Emberközpontúnak értékelte a Fidesz-KDNP elmúlt négyéves politikáját Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön Balatonfüreden. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője pedig arra tért ki, hogy a választás tétje az, hogy visszatér-e a Gyurcsány-Bajnai-korszak Magyarországra vagy sem.

Simicskó István a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülése után tartott sajtótájékoztatón úgy értékelt, az emberek életkörülményeit jobb irányba meghatározó döntéseket hozott a parlament.

Simicskó István

Ide sorolta többek között a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében tett intézkedéseket, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, valamint a családtámogatási döntéseket.

Szerinte ezek az eredmények, amelyeket elértek, veszélyben vannak, mert visszatérhet

a kudarcokkal teli, Gyurcsány által vezetett politika.

Simicskó István bírálta az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, akit Gyurcsány Ferenc jelöljének nevezett, mondván: a jelölt önmagát kereszténynek, nemzetinek, jobboldalinak határozta meg, mégis „összegyűjti a kommunistákat és a fasisztákat”, és egy zászló alá állítja őket. Ez szégyen – értékelt.

Elmondta, hogy a KDNP parlamenti frakciója a közös gyűlés előtt külön is tanácskozott, ahol egyhangúlag támogatták Novák Katalin jelölését, és támogatni fogják a március 10-ei szavazáskor is.

Simicskó István az Európai Bíróság ítéletével kapcsolatos kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy mindennek hatása lehet a választás végkimenetelére. Nyilván a baloldal ebbe is megpróbál belekapaszkodni, a maga javára fordítani, ám ők nyugodtan fognak reagálni mindenféle támadásra – tette hozzá.

Kocsis Máté  a Fidesz és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség kétnapos ülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, Kocsis Máté hangsúlyozta: a baloldali kormányok idején „elvettek mindent az emberektől, amit el lehetett venni”, a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi bért, emellett megemelték a rezsiköltségeket, az adókat, és példátlanul magas volt a munkanélküliség.

Ezzel szemben – folytatta Kocsis Máté – 

a mostani kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat és számos ágazatban emelte a béreket.

Ha április 3-án a kormánypártok elnyerik a választók bizalmát, a béremelési program folytatódni fog – ígérte.

Azt mondta, a baloldal programját megismerhette az egész ország 2002 és 2010 között, de ha valaki nem emlékezne rá, akkor „Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltje”, Márki-Zay Péter az elmúlt hónapokban „kikotyogta”, mire lehet számítani, ha ők kormányoznának: fizetős egészségügy, a rezsicsökkentés eltörlése, az illegális bevándorlással kapcsolatos szabályok eltörlése, határzár megnyitása, illetve a gyermekvédelmi törvény eltörlése.

Hangsúlyozta azt is:

a kormány korlátozta rezsiárakat az elmúlt években, adócsökkentéseket vezetett be,

és olyan intézkedéseket hozott, amelyek az emberek mindennapjait segítik.

Kocsis Máté kiemelte: a gyermekvédelmi törvény elfogadása után Brüsszel "soha nem látott erővel" indított Magyarország ellen támadásokat. A gyermekvédelmi népszavazásról szólva hozzátette: a kormány úgy gondolja, hogy „döntsön a nép”, a Magyarországgal szembeni brüsszeli támadás és a kettős mérce akkor tud lezárulni, ha a magyarok április 3-án állást foglalnak a kérdésben, hasonlóan az illegális bevándorlásról szóló referendumhoz.

Kocsis Máté a kihelyezett frakcióülésről elmondta: szerda este meghallgatták a miniszterelnök helyzetértékelését, csütörtökön pedig több miniszter „ágazati típusú” beszámolója követte mindezt. Jelezte: számos ügy szóba került, de az első és legfontosabb az április 3-i országgyűlési választás.

Kérdésre válaszolva hozzátette: Varga Mihály pénzügyminiszter gazdasági áttekintést adott, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tárcához tartozó kiemelt ügyekről, például a Magyar Falu Programról beszélt, Varga Judit igazságügyi miniszter a gyermekvédelmi népszavazással és az uniós vitákkal foglalkozott, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pedig általános politikai helyzetértékelést adott.

Kocsis Máté közölte:

hivatalosan is döntött a Fidesz- és a KDNP-frakció arról, hogy Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek.

A képviselők egyhangúlag támogatták a jelöltet; a jelölőlapra minden kormánypárti képviselő aláírása rákerült – jelezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!