Simicskó István: A fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok

A fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok - hangsúlyozta a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos pénteken a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban.

Simicskó István úgy fogalmazott: a haza védelme nemzeti ügy, fontos, hogy a fiatalok kötődjenek a nemzeti közösségükhöz, a hazához, annak védelméhez, a Magyar Honvédséghez, ezért is fontosak a honvédelmi táborok. A KDNP alelnöke, aki a Honvédelmi Sportszövetség elnöke is egyben, az egyhetes tábor zárónapján elmondta: a szövetség 4,6 millió forintos támogatásával megvalósuló repülőtábor célja, hogy a katonai repülőszakma megismertetésén keresztül megszólítsa a repülés iránt érdeklődő fiatalokat, valamint erősítse a honvédség, a haza iránti kötődés.

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP alelnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos (balra) és Szalay Ferenc (Fidesz), Szolnok polgármestere (középen) a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban, 2019.07.26-án

A táborban ezen a héten húsz fiatal vett részt, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a jövő héten pedig 14-18 éves fiatalok érkeznek a táborba – fűzte hozzá. Mint mondta, bízik abban, hogy a jövőben még több hasonló tábort tudnak szervezni, mert pótolni kell a nemrég újraindított magyar pilótaképzésben a több évtizedes lemaradást, illetve az élményszerű képzésben részt vevő fiatalok sokkal inkább kötődnek majd a katonai repüléshez és Magyarország biztonságának erősítéséhez.

Simicskó István Szolnokot „igazi katonavárosnak” nevezte, mondván, Szalay Ferenc (Fidesz–KDNP) polgármester mindenben segítette a Magyar Honvédségnél megkezdett munkát és az elindított fejlesztéseket.

Simicskó IstvánA Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtábor, 2019.07.26-án

Szalay Ferenc a sajtótájékoztatón méltatta a Honvédelmi Sportszövetség, a helyi honvédelmi sportegyesület és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis munkáját Szolnok-Szandaszőlősön a sportrepülés és a kisgépes repülőoktatás újraindítása érdekében. Jelezte: repülőműszaki képzés indul hamarosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szolnoki campusán, kiegészítve a légijármű-vezető és a katonai repülésirányító szakági képzést.

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP alelnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban, 2019.07.26-án

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP alelnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos (középen) és Szalay Ferenc (Fidesz), Szolnok polgármestere (jobbra) a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban, 2019.07.26-án