Simicskó István: Gyurcsány valóban egy veszélyes játékos

Érthetetlennek nevezte Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a Hír TV Bayer show című műsorában, hogy az értékromboló őszödi beszéd óta Gyurcsány Ferenc még mindig ott van a magyar politikában, sőt ő irányítja az egész baloldalt és vele együtt a Jobbikot is. A politikus szerint a járványok, a népvándorlás és a DK elnökének politikája együttesesen jelentenek veszélyt az országra.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz-KDNP frakció kihelyezett ülésén nyomatékosan kijelentette: a járvány és a bevándorlás mellett a legnagyobb veszély, ami fenyegeti az országot, ha Gyurcsány újra a hatalom közelébe kerül.

Simicskó István közlése szerint a fő csapásirány, vagyis a brüsszeli mainstream teljesen beleilleszkedik a hazai baloldal vezetőjének az elképzeléseibe, sőt Dobrev Klára még bele is segít ebbe a folyamatba.

Komoly veszélyforrás és ez látható is. Hogy valaki erről a szintről vissza tudott kapaszkodni, és az egész baloldalt tudja irányítani, az azt mutatja, hogy valóban egy veszélyes játékos, tehát nem lebecsülendő ellenfél. Reális veszélyforrást jelent arra, hogy ez a polgári kormányzás tovább tud-e folyni vagy pedig sem – jelentette ki a KDNP-s politikus.

Simicskó István emlékeztetett, a brüsszeli vezetés politikája a nemzetállamok gyengítése felé halad, ebben pedig érdekelt Gyurcsány Ferenc is, akinek pártja nyíltan az európai egyesült államok létrehozását támogatja.

A pedofilellenes törvényt támadók valószínűleg nem olvasták el a jogszabály szövegét - mondta Simicskó a tiltakozásokról.

Semmilyen kirekesztésről nincs szó. A gyermekek védelme, igen, az valóban benne van. És az alaptörvényből levezetve, meg józan felfogásból adódóan, három gyermekes családapaként is mondhatom: a gyermekeink testi, lelki. erkölcsi fejlődése és ennek a védelme a legfontosabb feladat

– jelentette ki a KDNP frakcióvezetője.