Simicskó István: Három feltételt fogalmaztunk meg az uniós hitelfelvétellel kapcsolatban

Kedden dönt a parlament a járvány miatti uniós hitelfelvételről. A Magyarország élőben vendége Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője volt, aki nem szeretné, ha olyan feltételekhez kötné a folyósítást az EU, amivel zsarolni lehetne Magyarországot.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a Hír TV stúdiójában

„Ez a 750 milliárd eurós hitel egy olyan mértékű próbatétel az unió előtt, hogy soha korábban ilyen csomagot nem vett fel, nem alkalmazott, nem osztott szét az Európai Unió. Ennek a hitelcsomagnak a felvétele nyilván hordoz magában veszélyeket. Azt látjuk, hogy vannak olyan tagországok, akik a koronavírus-járványt nem tudták olyan hatékonyan megoldani, mint ahogy a magyar kormány tette, ezért gyakorlatilag olyan gazdasági helyzetbe kerültek, hogy sok helyen már az államcsőd veszélye is fennáll, elsősorban a déli országok esetében. (…) A három feltétel, amit az országgyűlési határozatban megfogalmaztunk, elsősorban arról szól, hogy igazságos legyen, tehát a szegényebb országok is kaphassanak ugyanannyit, mint a gazdagabb országok. (…) Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ezt a hitelt értelmes célokra költsék el a tagországok. (…) A harmadik kitétel pedig arról szól, hogy ez legyen politikamentes – fogalmazott Simicskó István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!