Simicskó István: A határon túli magyarok önrendelkezésének ügyét sohasem szabad elfelejtenünk

Erdélyben és Magyarországon több száz helyen gyúltak őrtüzek a Székely autonómia napján, amit október utolsó vasárnapján tartanak.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője beszédet mond Diósdon a Székely autonómia napjának alkalmából megtartott megemlékezésen (Diósd, 2020.10.25. KDNP fotó)

Diósdon Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője is részt vett a Székely autonómia napjának alkalmából megtartott, a koronavírus-járvány miatt szűk körű megemlékezésen, mert – mint közösségimédia-bejegyzésében hangsúlyozta – „úgy hiszem, hogy a székelyek és a határon túli magyarok önrendelkezésének ügyét soha nem szabad elfelejtenünk".

Simicskó IstvánŐrtűz Diósdon a Székely autonómia napjának alkalmából megtartott megemlékezésen (Diósd, 2020.10.25. KDNP fotó)

Simicskó IstvánDiósdon is őrtüzet gyújtottak a Székely autonómia napjának alkalmából megtartott megemlékezésen. (Diósd, 2020.10.25. KDNP fotó)

Simicskó IstvánŐrtűz Diósdon a Székely autonómia napjának alkalmából megtartott megemlékezésen (Diósd, 2020.10.25. KDNP fotó)

Simicskó IstvánBalról a második Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője. (Diósd, 2020.10.25. KDNP fotó)

Simicskó IstvánKözépen Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (Diósd, 2020.10.25. KDNP fotó)