Simicskó István: A haza védelme nemzeti ügy

A haza védelme nemzeti ügy, „mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk" - hangoztatta Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden, a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban.

Simicskó István, KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban (Székesfehérvár, 2020.08.04. KDNP fotó)

Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője a repülőtáborban tartózkodó húsz kadét előtt tartott beszédében Kossuth Lajost idézve hangsúlyozta: a haza védelme mindennapos szolgálat, minden nap tenni kell annak érdekében, hogy a hazát, a szülőföldet megvédjék mindenféle bajtól, veszélytől.

Simicskó IstvánSimicskó István, KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke (j) beszédet mond a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban. Mellette balról Szentkirályi Alexandra kommunikációért felelős kormánybiztos és Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester (Székesfehérvár, 2020.08.04. KDNP fotó)

Emlékeztetett arra, hogy honvédelmi miniszterként ő indította el a kadétképzést, amelynek célja, hogy a fiatalok megfelelő képességet, tudást kapjanak, amivel képesek megfelelni a jelenkori és a jövőbeni kihívásoknak. Óriási dolognak nevezte, hogy polgári gimnáziumok a haza védelme ügyében egy-egy osztályt indítanak, és az ott tanulókat különleges adottságokkal vértezik föl.

Simicskó IstvánSimicskó István, KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke (b) kezet fog Szentkirályi Alexandra kommunikációért felelős kormánybiztossal a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban (Székesfehérvár, 2020.08.04. KDNP fotó)

Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség és az Albatrosz Repülő Egyesület által szervezett táborral kapcsolatban megemlítette: a kadétok az egy hét alatt a különböző próbatételeken keresztül még jobban megismerik önmagukat, saját képességeiket.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő felbecsülhetetlen értéknek nevezte, ha az ember olyan munkát talál, amit szeret; ez a honvédelem esetében fokozottan igaz. Itt kizárólag akkor működhet ez jól, a művelője akkor lehet sikeres, ha három jellemző birtokában van: tudás, akaraterő, hazaszeret.

Simicskó IstvánA Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttábor (Székesfehérvár, 2020.08.04. KDNP fotó)

Jelezte: a kormány célja, hogy azok, akik a katonai pályát választják, a kor színvonalának megfelelő és ütőképes hadsereg tagjai lehessenek az ország védelmében.

A honvédelem szavatolja Magyarország függetlenségét és biztonságát, továbbá a hazai haderő Európa biztonságának megőrzésében is kulcsszerepet játszik.A kormányszóvivő fontosnak nevezte a honvédkadét-programot, amely a megfelelő tárgyi tudás mellett a gyakorlati ismeretek elsajátítására is nagy hangsúlyt fektet. Az utánpótlás-nevelés szempontjából hiánypótló nyári táborban a résztvevők napokon keresztül hódolhatnak szenvedélyüknek, elsajátíthatják a repülés tudományát, elméleti és gyakorlati szinten egyaránt.

Simicskó IstvánLégi bemutató a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban (Székesfehérvár, 2020.08.04. KDNP fotó)

Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester arról beszélt, hogy a városnak komoly repülős hagyományai vannak, nem mellékesen pedig Székesfehérvár „a Magyar Honvédség fővárosa". Köszönetet mondott minden érintettnek a tábor megszervezéséért, és reményét fejezte ki, hogy néhány éven belül már egy jobb, komfortosabb repülőtéren kamatoztathatják a fiatalok a most megszerzett tudást.