Simicskó István: A honvédelmi sportközpontok a hazafias nevelés fontos helyszínei

Jó ütemben halad az országban az első öt honvédelmi sportközpont építése - mondta Simicskó István Újfehértón, ahol megtekintette az épülő létesítményt.

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a honvédelmi, hazafias nevelés fontos helyszíneinek nevezte az épülő sportközponthálózat részeit, amelyek - mint mondta - hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok jobban kötődjenek a szülőhelyükhöz.

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke

  Az újfehértói honvédelmi sportközpont az elsők között készül el, remélhetően már a szeptemberi iskolakezdésre, de jól haladnak a munkák Balassagyarmaton, Szarvason, Baján és Szigetváron is. További tíz központ megépítéséről pedig már megszületett a kormányhatározat - jelezte a politikus.
    Simicskó István a nemzeti összetartozás napján idézte Klebelsberg Kunó egykori vallásügyi és közoktatási minisztert, aki azt mondta, háromféle hazafiság van, a szónokló, a kesergő és az alkotó, és ez utóbbit ajánlotta mindenkinek. 
    Ez utóbbit testesítik meg szerinte a honvédelmi sportközpontok is, amelyek a közösségépítés helyszínei is lesznek. Azzal kapcsolatban, hol épülhetnek meg az intézmények, azt mondta: ez önkéntes vállalás kérdése, az önkormányzat biztosítja a telket, az állam pedig felépíti a honvédelmi sportközpontokat.

Simon Miklós (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hozzátette: a központok a honvédelmi nevelés megújítását is szolgálják, az a céljuk, hogy minden járásban legyen olyan intézmény, amely segíti a fiatalok hazaszeretetre nevelését.

Hosszú József (Fidesz-KDNP), Újfehértó polgármestere jelezte: a központot tavaly kezdték építeni, és a járvány ellenére folyamatos volt a munka. A honvédelmi sportközpont mellett több sportberuházás, kondipark- és játszótér építése is folyik a városban, a fiatalokat szolgálva - fűzte hozzá.

 

Képek: KDNP / Derencsényi István

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!