Simicskó István: Jó döntés volt a különleges jogrend bevezetése

Bölcs és jó döntés volt a különleges jogrend bevezetése Magyarországon – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Simicskó István országgyűlési képviselő. A KDNP politikusa arról is beszélt, hogy ezek a különleges jogrendek szerte a világon ahhoz nyújtanak egy keretrendszert, hogy válsághelyzetben is működőképes tudjon maradni egy jogállam.

Simicskó István

Megszűnik a veszélyhelyzet, visszavonta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament. Mivel Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője szakértője a különleges jogrendeknek, ennek kapcsán azt a kérdést tette fel Velkovics Vilmos műsorvezető a képviselőnek, hogy mennyire volt indokolt idehaza a járványügyi helyzet kapcsán bevezetni a veszélyhelyzetet.

Simicskó István leszögezte: egyértelműen indokolt volt annak bevezetése, és a vírus elleni védekezés eredményei is ezt támasztják alá. Emlékeztetett arra, hogy a kormány éppen a beszélgetés napján (szerdán) hozta meg a döntést arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnjön. Ez a különleges jogrendi tényállás átalakul, egy átmeneti szabályozás lép életbe, hiszen a járványügyi készültség megmarad – mondta.

Simicskó István

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a különleges jogrendeket azért alkották meg a jogalkotók, mert ha bekövetkezik egy válsághelyzet, legyen az természeti vagy ipari katasztrófa, netán háború, akkor is létezik a jogállamban egy olyan keretrendszer, ami szerint el lehet járni, mindemellett működőképes tud maradni az ország, hatékony lesz a védekezés, és megkapja a végrehajtó hatalom a kellő cselekvési lehetőséget – magyarázta.

Simicskó István hangsúlyozta: bölcs és jó döntés volt Magyarországon a rendkívüli jogrend bevezetése, és hiába támadta az ellenzék folyamatosan ezt az intézkedést, az ország eredményesen védekezett e keretek között a járvány ellen, és ehhez a magyar emberek is hozzájárultak fegyelmezettségükkel.

A képviselő kitért arra, hogy az elmúlt időszakból le kell vonni a szükséges tanulságokat, és semmiképp nem szabad kidobni a most megismert védelmi rendszert. Érdemes lenne ugyanakkor áttekinteni a különleges jogvédelmi rendszereket és tényállásokat, s megérné egy válsághelyzetekre vonatkozó külön törvényt is alkotni – fogalmazott Simicskó István.

A telje beszélgetés itt tekinthető meg:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!