Simicskó István: korlátozni kell a pirotaechnikai eszközök használatát

Simicskó István Budai Gyulával együtt jegyzi a módosító javaslatot, bízik benne, hogy az Országgyűlés hamarosan foglalkozhat ezzel a kérdéskörrel.

Simicskó István (KDNP), hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos (Archív fotó)

Szigorítani kell az intenzív, hirtelen zajhatással járó rendezvényekre és a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó, jelenleg nagyon liberális szabályozásokat – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője az Őrmezői Kutyaiskolában tett látogatásán.

A hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos, aki képviselőtársával, Budai Gyulával együtt jegyzi a módosító javaslatot, bízik benne, hogy az Országgyűlés hamarosan foglalkozhat ezzel a kérdéskörrel.

– A felelős állattartás jegyében és az embertársainkra, főként a kisgyermekes családokra és az idősekre való odafigyelés miatt is fontos, hogy ezt a törvénymódosítást mihamarább megtegyük, a felelőtlen és szabályozatlan zajkeltés, rendzavarás szigorúbb szabályozása elengedhetetlen – tette hozzá.

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a petárdázás mind a háziállatok, mind vadon élő társaik, valamint a természetes környezet esetében is visszafordíthatatlan károkat okozhat. Az elkóborlás mellett maradandó lelki és testi sérüléseket szenvednek el az állatok, elsősorban a kutyák.

– A hűség, amit a kutya érez a gazdája, az ember iránt, egyedülálló tulajdonság, ám emellett sok olyan képessége is van egy ebnek, amiben sokszorosan túl is tesz az emberen, gondolok itt a szaglására, hallására. A kutya akár négyszer olyan messziről meghallja a hangot, mint az átlagos hallású ember. Nekünk, akiknek az elsődleges érzékelőképességünk a látás, nehezen képzelhető el, hogy milyen lehet a kutyák elsősorban illatokból és hangokból álló világa – mondta. A kormánypárti politikus hozzátette: a kutya olyan képességekkel is rendelkezik, amelyekből az ember is tanulhat, mint például a hűség, a kitartás és a bátorság.

Simicskó István a látogatáson méltatta az újbudai Őrmezői Kutyaiskola szakembereinek munkáját, akik kutyaterápiás foglalkozásokat is végeznek, valamint kóbor kutyákat is befogadnak. Különösen fontosnak nevezte a tevékenységüket a városi állattartás kapcsán, mert a kutyák megfelelő szocializá­ciója a felelős kutyatartás egyik legfontosabb eleme.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!