Simicskó István: A legfontosabb, hogy szeressék a magyar fiatalok a hazájukat

„Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi Nevelésben” címmel tartott nagysikerű előadást dr. Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. A zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban hatalmas érdeklődés kísérte a rendezvényt, amelynek a Pintér Attila elnök vezette a Keresztény Gondolkodású Polgárok Honvédelmi Egyesülete volt a szervezője, házigazdája.

Simicskó István (KDNP), hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos „Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi Nevelésben” címmel tart előadást a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban (Zalaegerszeg, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, köszöntőt mondott dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

Pintér AttilaPintér Attila a Keresztény Gondolkodású Polgárok Honvédelmi Egyesület elnöke köszöntőti a „Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi Nevelésben” című előadás résztvevőit a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban (Zalaegerszeg, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Volt a helyi egyesületek részéről szablyavívó bemutató, judo bemutató és gitáros előadás, amelyek után állt mikrofon elé dr. Simicskó István, aki a megjelent vezetők mellett sok-sok diák figyelmét kötötte le. Beszélt a tisztelet kultúrájáról, az egységről, és feltette az örök kérdést: „Mit adhatunk át, mit kell átadnunk a fiataloknak?”

Héder MiklósHéder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszédet mond a „Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi Nevelésben” című előadás előtt a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban (Zalaegerszeg, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

A legjobb választ elmondása szerint Goethe adta meg, amely szerint: „Gyökereket és szárnyakat. Gyökereket abban az értelemben, hogy kötődjenek a szülőföldhöz, ahhoz a kultúrához, amelyben felnőttek, legyenek tisztában a nemzeti értékeinkkel, amelyet ránk hagytak az őseink.

Simicskó István„Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi Nevelésben” című előadás hallgatói a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban (Zalaegerszeg, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

És szárnyakat abban az átvitt értelemben, hogy minden fiatalnak vannak és legyenek is nagy céljai, legyen hozzá tudása, felkészülése, a mai divatos szóval élve kompetenciája. Ezeket meg tudja valósítani, amelyhez nagy szükség van az értékalapú, értékszűrővel ellátott oktatásra.”

Simicskó IstvánSportbemutató a „Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi Nevelésben” című előadáson a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban (Zalaegerszeg, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Szóba került a kadét program és a honvédelmi sportközpontok is, amelyek közül az első öt áprilisban vagy májusban kaphat építési engedélyt. dr. Simicskó István emlékeztetett arra, hogy a kormány valamennyi járásban szeretne építeni egy honvédelmi sportközpontot.

Simicskó István„Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi Nevelésben” című előadás a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban (Zalaegerszeg, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Ezek közösségi térként is funkcionálnak majd, de elsősorban a lövészeti és önvédelmi sportoknak adnak helyet. Az első öt sportközpont Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján épülhet meg, s mint mondta, az első ütemben Zalaegerszegen is benne van.

Simicskó istvánSportbemutató a „Kihívások és lehetőségek az újjáalakuló Honvédelmi Nevelésben” című előadáson a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban (Zalaegerszeg, 2020.02.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Miként azt az M1 műsorában is közölte, az átdolgozott Nemzeti alaptantervben már hangsúlyosabban jelenik meg a hazafias nevelés, amely a hazához való kötödést erősíti. „A legfontosabb, hogy szeressék a magyar fiatalok a hazájukat; hogyha szeretik a hazájukat, akkor az már könnyen alakítható át tevékeny törődéssé, óvó, védelmező, alkotó közösségé” – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!