Simicskó István: A legtöbb betegségnek lelki okai vannak

Idén áprilisban is több mint ezer fő részvételével zajlott le az Újbudai Családi Egészségnap. A Szent Kristóf Szakrendelő által szervezett eseményen több mint harmincféle egészségügyi szűrésen és tanácsadáson vehettek részt az érdeklődők.

Simicskó István (KDNP) országgyűlési képviselő, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos köszönti az Újbudai Családi Egészségnapon megjelent közönséget (Budapest, 2019.04.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az idei Családi Egészségnapon vérnyomásméréssel, koleszterin- és anyajegyszűréssel, csontsűrűségméréssel, a nyaki nagyerek vizsgálatával, életmód-, lelki és diétás tanácsadással, valamint egyéb vizsgálati lehetőségekkel várták az érdeklődőket. A nyílt nap reggel kilenckor indult.

Kóti TamásKóti Tamás, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatója (Budapest, 2019.04.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

A megnyitón Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, aki a prevenciós programok fontosságára hívta fel a figyelmet. – Örülök, hogy egyre többen helyezik a hangsúlyt a megelőzésre. Ez az esemény kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az emberek beutalók és időpontfoglalás nélkül egyszerre több szakterületen is részt vehessenek különböző szűréseken.

Kóti Tamás, Simicskó IstvánKóti Tamás, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatója (b) és Simicskó István (KDNP) országgyűlési képviselő, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos (j) (Budapest, 2019.04.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

Ez egyrészt arra is jó alkalom, hogy megerősítse az embereket az egészséges életmód irányába, másrészt, ha valamely érték nem megfelelő, úgy a probléma gyökerének feltárásában is segítséget tud nyújtani - fogalmazott a kormánybiztos. Véleménye szerint a legtöbb betegségnek lelki okai vannak, így külön üdvözölte a mentális egészség megőrzésére irányuló szaktanácsadásokat is.

Simicskó IstvánÚjbudai Családi Egészségnap (Budapest, 2019.04.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

Úgy látja, a kerületben kiváló szakmai háttér működik a betegségek megelőzésére és gyógyítására is, ez az alkalom pedig remek lehetőség arra, hogy az itt élők általános képet kaphassanak az egészségügyi helyzetükről. A megnyitón részt vett az Egészségügyi Bizottság elnöke, Haidar Norbert, valamint a körzet önkormányzati képviselője, Turbók Jánosné is.

Kóti Tamás, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatója hangsúlyozta, a prevencióra a mindennapokban is egyre nagyobb hangsúlyt fektet Újbuda. - A kerület vezetőinek támogatásával indítottuk az Egészségfejlesztési Irodát, amely számos ingyenesen igénybe vehető prevenciós programot foglal magába.

A résztvevők személyre szabott tanácsokat kaphatnak táplálkozással, mozgással, valamint a stressz kezelésével kapcsolatosan. – fogalmazott a főigazgató, aki hozzátette az EFI a hamarosan megnyíló Vahot utcai Alapellátási Központban kap majd helyet. A teljes megújult, nívós épületben a prevenciós területen túl a praxisközösség számára is méltó körülményeket teremtettek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!