Simicskó István: Meg kell becsülni az időseket!

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt kedden az Országgyűlésben napirend előtt, hogy több mint nyolc hónapja tart a háború, amely gazdasági értelemben már-már a világ egészét érinti. Az EU elhibázott szankciós politikája tovább súlyosbítja a helyzetet, mély és elhúzódó válságra kell felkészülni – mondta.

Közölte: ebben a zűrzavaros, gyorsan változó világban látni kell, mi az igazán fontos, és ilyen az idősek megbecsülése, tisztelete. Akkor lehet haladni, ha a fiatal nemzedékek építenek az idősek bölcsességére – fogalmazott. Hozzátette: óriási dolog, hogy ilyen nehéz nemzetközi helyzetben is a kormány odafigyel az idősekre, védi őket.

Elmondta: visszaadták a 13. havi nyugdíjat, még ebben a hónapban megemelt nyugdíjat fizetnek, tehát a nyugdíjasok még ilyen válságban is számíthatnak a kormányra.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált, hogy a kormány teljesíti az ígéretét, amely szerint megtartja a nyugdíjak értékét. Nem volt ez mindig így, 2010 előtt csökkent a nyugdíjak reálértéke, a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat is - közölte.

Kiemelte: a Fidesz-kormány aztán helyreállította a gazdaságot, hogy teljesíthető legyen az ígérete, amely alapján a nyugdíjak megtartjak az értéküket. A nyugdíjasok minden évben számíthatnak a polgári kormányra; ez most is így van, amikor magas infláció, háború és elhibázott szankciók nehezítik a helyzetet – jelentette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!