Simicskó István: Mi a helyzet a mezőgazdaságban?

Simicskó István (KDNP) a mezőgazdaság helyzetéről érdeklődött az Országgyűlésben. Úgy vélte, a jelenlegi helyzetben is fontos a mezőgazdaság és az élelmiszeripar stabil működésének fenntartása, mert ez az ellátás biztonságának garanciáját jelenti.

Simicskó István (KDNP), a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos
    
A képviselő üdvözölte, hogy a kormány gazdasági akciótervének részeként a nehéz helyzetbe került vállalkozókat is támogatják, ami a gazdáknak is óriási segítség.
    
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára úgy válaszolt, hogy az agrárágazat igazi stratégiai ágazata a nemzetgazdaságnak, és a mostani válságos időben is bebizonyosodott, hogy kifogástalanul tudnak elegendő élelmiszert biztosítani mindenkinek. Most felértékelődik a biztonságos élelmiszer-előállítás, amelyre az elmúlt években is sokat fordítottak, és jól látható, hogy ugyanolyan választék található meg az üzletekben - mondta.
    
A képviselő kiemelte: egy kormány teljesítményének mércéje, hogy milyen döntéseket hoz a bajban, és a magyar kormány mindent megtesz, hogy segítsen az embereken, az agrárszektorban dolgozókon.
    
Az államtitkár közölte: az elmúlt időszak agrárágazatot érintő piaci nehézségei rámutatnak, hogy szükség van a már meglévő eszköztár bővítésére, és a parlament előtt van egy törvény, amely segíthet a termelőknek a piaci zavarokból származó veszteségek kompenzálásában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!