Simicskó István: Miért árusítják ki a baloldali önkormányzatok a vagyont?

A kereszténydemokrata képviselőcsoport vezetője, Újbuda országgyűlési képviselője budapesti kerületek vagyonának eltékozlása ellen emelt szót hétfőn a parlamentben.

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője felszólal a parlamentben. Az előtérben Guylás Gergely (Fidesz) Miniszterelnökséget vezető miniszter (Archív fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője azonnali kérdésében hétfőn az Országgyűlésben úgy fogalmazott: a baloldal bizonytalanságot kelt az oltások körül, kamuvideókat gyárt, bitcoint bányászik és folyamatosan támadja a kormány védekezését. Emellett baloldali polgármesterek akár Újbudán, akár a VIII. vagy a III. kerületben az önkormányzatok számára fontos vagyont – többek közt Gellért-hegyi villát, a volt Gellért téri házasságkötő termet és az albertfalvai piacot – kívánják értékesíteni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: a XI. kerületi polgármester egyike volt azoknak, akik külön sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet arra, hogy bizonyos vakcinákkal az emberek ne oltassák be magukat. A baloldalt jellemző oltásellenesség önkormányzati szinten is megnyilvánul – mondta. A tárcavezető kiemelte: a rendkívüli jogrendben biztosított jogokat sokszor használják arra önkormányzati vezetők, hogy olyan ingatlanokat értékesítsenek, amelyek korábban fontos bevételt jelentettek az önkormányzatok számára.

Simicskó István tudatos és célzott kiárusításnak nevezte a folyamatot, és úgy vélte, hogy 2019-ben nem erre kaptak felhatalmazást az önkormányzati vezetők.

Gulyás Gergely egy lakás esetében helyesnek nevezte, ha a bérlők válnak tulajdonosokká, az önkormányzat működéséhez jelentős bevétellel hozzájáruló ingatlanok eladását azonban rendkívül megfontolandónak, sőt ellenjavalltnak minősítette.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!