Simicskó István: A munka rendje nem változik, Magyarországnak működnie kell!

Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka, ebből az alkalomból Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége.

Simicskó István a Hír TV-n

Az emberek számíthatnak a kormányra, a kormány számíthat a kormánypártokra – ezzel a felütéssel indult a Hír TV interjúja.

„A tegnapi sajtótájékoztatón arról is szó esett, hogy a járványügyi védekezés feltételeit biztosítani kell. Hogyan tudnak a parlamenti frakciók hozzájárulni ehhez?” – tette fel első kérdését vendégének Velkovics Vilmos.

„Egyrészt szükség van arra, hogy a törvényhozó hatalom a járványügyi védekezéshez szükséges törvényeket és módosításokat garantálja. Legyen meg a kormánypárti többség, ha szavaznunk kell, ha fokozódik a feszültség. Másrészt a személyes példamutatás is ugyanilyen fontos (…) hasonlóan, mint az első hullám időszakában. Most még fokozottabb körültekintéssel fogjuk végezni a munkánkat” – fejtette ki Simicskó István.

Simicskó István a Hír TV-n

„Amikor arról beszélt, hogy fokozódni fog a feszültség, milyen típusú feszültségre gondolt?” – tudakolta a műsorvezető. Simicskó István utalt rá: az ellenzék részéről az első hullám idején sem az együttműködés, sokkal inkább a széthúzás volt jellemző, pedig most is összefogásra lenne szükség, hiszen a legfontosabb a járvány elleni védekezés lesz, hogy az emberek életét, egészségét meg lehessen óvni.

A munka rendje ugyanakkor nem változik, lesznek újabb javaslatok, melyekből törvények születhetnek. „Örülünk annak, hogy a családok támogatását, védelmét hangsúlyosabban vállalja fel a kormány. A KDNP a családokért dolgozik, a családok pártja!” – fogalmazott a kereszténydemokrata képviselőcsoport vezetője, hangsúlyozva, hogy a családokért ezután tárca nélküli miniszterként dolgozó Novák Katalin kiváló felkészültségű politikus.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!