Simicskó István: A pápa a szeretet és a béke fontosságára hívta fel a figyelmet

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szerdán napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben Ferenc pápa magyarországi látogatását méltatta, és megköszönte mindenki munkáját, aki részt vett a programok lebonyolításában.

Szerinte a háromnapos látogatás során a keresztény civilizáció szeme Magyarországra irányult, „hitünk erejét láthatta a világ”.

Simicskó István hangsúlyozta: Ferenc pápa megszólalásaiban a szeretet és a béke fontosságára hívta a fel a figyelmet, többször felszólalt a háború ellen is.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke szintén köszönetet mondott a szervezőknek és a pápalátogatás programjain megjelent hívőknek, fiataloknak.

Ugyanakkor megjegyezte: voltak, akik – a tavalyi Eucharisztikus Világkongresszushoz hasonlóan – most is el akarták rontani az ünnepet. Az „egyházakat támadó”, „fanyalgó, kioktató hangokra” utalva a Momentumot és a DK-t is bírálta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!