Simicskó István: Jó esélyekkel indulnak honfitársaink az olimpián!

A mai nappal veszi kezdetét a nyári olimpia Tokióban, ahova 169 sportolónk szerzett kvótát. Az olimpia a legfontosabb verseny a sportolók életében, már a részvétel is komoly teljesítmény. Magyarország lakosság arányosan az egyik legsikeresebb nemzet az ötkarikás játékok történetében, az újkori nyári olimpián eddig 177 aranyérmet szereztek sportolóink.

Az elért eredményeket mindannyian kicsit magunkénak érezzük és büszkék vagyunk, amikor honfitársainkért szól a himnusz.

Arisztotelész azt mondta, hogy az olimpiai játékokon nem a görög városok legerősebb emberei kapják meg a babérkoszorút, hanem azok, akik egyáltalán beneveztek, és ezzel nekirugaszkodtak, hogy győzzenek.

Társadalmunk egyik alapvető problémája, hogy közösségi életünkben nincs kellő mértékben jelen a fair play. Ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország sportszerető nemzet legyen, hiszen a sport önismeretre, a szabályok betartására, együttélésre tanít, és ezáltal pozitív értékeket közvetít.

Az idei tokiói játékok megrendezését a járvány átrendezte, de a résztvevők elszántságát, kemény felkészülését ez sem befolyásolta.

Több sportágban is jó esélyekkel indulnak honfitársaink a küzdelemben, mi pedig távolról szurkolunk nekik, hogy a sikerüljön tehetségük legjavát nyújtaniuk.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!