Simicskó István: Fontos beruházás valósulhat meg, ami a gyermekekről szól

Könnyűszerkezetes tornacsarnok épül az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolában – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Simicskó István és Maruzsa Zoltán.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője beszédében kiemelte a beruházás jelentőségét, hiszen nem mindegy, hogy a gyerekek milyen környezetben nevelkedhetnek. Utalt a sport fontosságára, mivel az hozzájárul a nehézségek leküzdéséhez, s a tanulók testi, lelki és szellemi fejlődését is elősegíti, ha egy jól felszerelt, kulturált sportlétesítményben tölthetik az idejüket.

Simicskó István, Budapest 2. választókerület (Újbuda) országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője beszédet mond az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola új tornacsarnokkal történő bővítésének elindítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón (Budapest, 2020.07.28., KDNP Fotó)

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár elmondta: a koronavírus-járvány ellenére egy pillanatra sem álltak le a korábban elindított fejlesztések, így zajlik a mindennapos testnevelés infrastrukturális fejlesztését segítő létesítmények építése is. A mindennapos testnevelést a kormány 2010 óta a szívügyének tekinti, hiszen a rendszeres mozgás, a jó fizikum, az egészséges életmód jelentősen segíti a fiatalok teljesítményét – jegyezte meg.Kifejtette: három ütemben összesen 89 új tornaterem építéséről döntött a kabinet. Legutóbb júniusban 47 helyszínt jelöltek ki, ezek közül 24-en már át is adták a létesítményt, 23 esetben pedig a kivitelezés vagy a közbeszerzés zajlik. Ezen felül 19 komplex iskolai beruházás is folyamatban van az országban.

Maruzsa ZoltánMaruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszédet mond az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola új tornacsarnokkal történő bővítésének elindítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón (Budapest, 2020.07.28., KDNP Fotó)

A könnyűszerkezetes, ezer négyzetméteres újbudai tornacsarnok építése októberre fejeződhet be. Az iskola 500 tanulója számára lesz biztosított így a mindennapos testnevelés lebonyolítása, illetve a budai ciszterci gimnázium tanulói is átmenetileg itt sportolhatnak, amíg az iskolájuk felújítása zajlik.

Simicskó István
    
Simicskó István, Budapest 2. választókerület (Újbuda) országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője interjút ad az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola új tornacsarnokkal történő bővítésének elindítása alkalmából tartott sajtótájékoztató után (Budapest, 2020.07.28., KDNP Fotó)

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: egy fontos beruházás valósulhat meg, ami alapvetően a gyermekekről szól.

Szükség van korszerű iskolákra, kiváló pedagógusokra és olyan létesítményekre, tornacsarnokokra, ahol a gyermekek megfelelő körülmények között sportolhatnak – hangsúlyozta.

Simicskó István
    
Balról jobbra: Bognár Sándor, az iskola igazgatója, Simicskó István, Budapest 2. választókerület (Újbuda) országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője és Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola új tornacsarnokkal történő bővítésének elindítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón (Budapest, 2020.07.28., KDNP Fotó)

A KDNP frakcióvezetője rámutatott: a testmozgás során a gyermekek kiválóan fel tudnak készülni arra, hogy az élet későbbi nehézségei során is helyt álljanak. Simicskó István fontosnak tartja, hogy Újbuda részt vehet a tornaterem-építési programban, az iskolák fejlesztése során számon tartják a városrészt.

Simicskó István
    
Simicskó István, Budapest 2. választókerület (Újbuda) országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője, Bognár Sándor, az iskola igazgatója és Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár megtekintik az induló építkezés helyszínét (Budapest, 2020.07.28., KDNP Fotó)

Bognár Sándor, az iskola igazgatója elmondta: nagyon fontos, hogy milyen színvonalon tudják a testnevelésórákat megszervezni, amelyeken a gyermekekkel meg tudják szerettetni a mozgást. Kitért arra, hogy az általános iskolás gyerekek felmérések szerint alapvetően iskolai időben és szervezett keretek között mozognak.

A keddi sajtótájékoztatóról beszámolt a Hír TV  is. Az eseményről képriportunk is készült, melyek első és második része ide, valamint ide kattintva érhető el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!