Soltész Miklós: 4,5 milliárd forintból 37 településen 40 egyházi projekt

Európai uniós és hazai forrásból 650 millió forintos beruházással öt településen fejleszti logisztikai tevékenységét a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Hajdú-Bihar megyei Ebesen.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke, Juhász Márton, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, Szabóné Karsai Mária (független) polgármester és Bukáné Zakar Zsuzsanna lelkipásztor (b-j) a szeretetszolgálat számára a Hajdú-Bihar megyei Ebesen készülő raktárépület építésének megkezdése alkalmából tartott ünnepségen 2019. május 15-én. (MTI fotó: Czeglédi Zsolt)

Vitályos Eszter az ebesi beruházás projektnyitó rendezvényén azt mondta, a szeretetszolgálat munkája felbecsülhetetlen jelentőségű a magyarországi és a Kárpát-medencei segélyezési feladatok ellátásában.
    
Felsorolása szerint az MRSZ Ebesen és Gelénesen raktárt épít, Szentesen, Alsóörsön és Pécs-kertvárosban pedig adománykoordinációs pontokat alakítanak ki, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak a hátrányos helyzetűeknek, illetve a krízishelyzetben lévő családoknak.
    
„A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány szerint az emberi élet képviseli a világon a legnagyobb értéket" - mondta Vitályos Eszter. Hozzátette: fontos, hogy vannak ilyen szervezetek, ahol az emberi életre kincsként, a legnagyobb értékként tekintenek.
    
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a hazai karitatív szervezetek összesen 4,5 milliárd forintból 37 településen 40 projektet valósítanak meg, ezek egyike az ebesi beruházás.
    
Kiemelte: hazánkban hat nagy és három kisebb karitatív szervezet gondoskodik a rászorulókról, közülük nyolcat  a történelmi egyházak működtetnek.
    
Az MRSZ mostani fejlesztései közül kiemelte a gelénesi raktár szerepét, ahonnan „a kárpátaljai testvéreinket, magyarokat és más nemzetiségeket" segít majd a szervezet.
    
Soltész Miklós egyedülállónak nevezte a karitatív szervezetek támogatását, megjegyezve: „ilyen jellegű pályázati támogatást egyetlen európai uniós ország sem csinált".
    
Felhívta a figyelmet a következő uniós költségvetési ciklus előkészületeire, hogy továbbra is hasonló módon segíthessék a karitatív szervezeteket Magyarországon.
    
Fekete Károly tiszántúli református püspök egyháza egyik legfontosabb pillérének nevezte a diakóniát. „A szeretetszolgálat az egyik legősibb evangéliumi tevékenység, amit már az apostolok körében is gyakoroltak" - hangoztatta.
    
Oláh István, az MRSZ Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: alapítványuk a logisztikai tevékenység és a gépjármű park fejlesztésével „gyorsabban, hatékonyabban tud még nagyobb területen, még több hátrányos helyzetű családnak segíteni humanitárius, valamint katasztrófa- és veszélyhelyzet-kezelési tevékenységével".
    
Az ebesi beruházás során ezer négyzetméter alapterületű raktárt alakítanak ki - tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!