Soltész Miklós: Az a nép, amelyik nem tiszteli elődeinek akaratát, pusztulásra van ítélve

Átadták a magyarországi németek történetének is emléket állító, a helyi civilek, az önkormányzat és a kormány összefogásával felújított műemlék Magtár épületét csütörtökön Budajenőn.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j), Budai István (független), Budajenő polgármestere (k) és Ritter Imre német nemzetiségi szószóló (b) átvágja a nemzeti színű szalagot a magyarországi németek történetének is emléket állító, a helyi civilek, az önkormányzat és a kormány összefogásával felújított műemlék Magtár épületének átadási ünnepségén Budajenőn 2019. április 11-én.

A kormány 222 millió forinttal támogatta a felújítást - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadóünnepségen.

Soltész Miklós
    
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a felújított műemlék Magtár épületének átadási ünnepségén. 2019. április 11-én.

Soltész Miklós elmondta, hogy a felújítás harmadik ütemében a műemlék Magtár második emeletén kialakítottak egy állandó kiállítást, amely bemutatja a Kárpát-medencei nemzetiségek zarándoklásait. A negyedik, utolsó ütemben pedig az épület környezete újult meg: elkészült egy tó szökőkúttal.

Soltész Miklós
    
A magyarországi németek történetének is emléket állító, a helyi civilek, az önkormányzat és a kormány összefogásával felújított műemlék Magtár épülete az átadási ünnepség napján Budajenőn 2019. április 11-én. A kormány 222 millió forinttal támogatta a felújítást.

Az államtitkár beszédében arra kérte a nemzetiségi és egyházi vezetőket, nyújtsanak segítséget abban, hogy a Kárpát-medencének ez a része megmaradjon nemzetiségeiben sokszínűnek, kereszténységében egységesnek. Az a nép, amelyik nem akarja megőrizni a hagyományait, nem tiszteli elődeinek akaratát, küzdelmét és nem tartja meg keresztény hitét, pusztulásra van ítélve - mondta.

Hozzátette: az elmúlt évek nemzetiségi politikájának alakításakor a 13 magyarországi nemzetiség vezetőjével közösen fontosnak tartotta a kormány, hogy őrizze a hagyományt, erősítse az óvodai és iskolai jelenlétet, megőrizze a kulturális emlékeket, és olyan keresztény templomokat újítson meg, amelyeket nemzetiségi elődeink építettek szerte az országban.
    
Soltész MiklósA Kárpát-medencei nemzetiségek zarándoklatai című kiállítás a felújított budajenői műemlék Magtárban 2019. április 11-én. A kormány 222 millió forinttal támogatta a felújítást.

Budai István, Budajenő polgármestere arról beszélt, hogy a Magtárral kapcsolatban, minden kitűzött célt sikerült megvalósítani. Ritter Imre a német nemzetiség országgyűlési képviselője pedig kijelentette: nemzetiségi létük és a hitük együtt létezik, együtt él.

Soltész MiklósA helyi civilek, az önkormányzat és a kormány összefogásával felújított műemlék Magtár épületének átadási ünnepsége Budajenőn 2019. április 11-én.

Soltész MiklósA helyi civilek, az önkormányzat és a kormány összefogásával felújított műemlék Magtár épületének átadási ünnepsége Budajenőn 2019. április 11-én.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!