Soltész Miklós: Elérte a 690 millió forintot az adományvonalon ukrajnai menekülteknek adományozott pénz

Az ukrajnai menekültek megsegítésére összegyűlt pénz értéke az adományvonalon és az erre nyitott számlán elérte 690 millió forintot – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke szombaton Lóréven az MTI-nek.

Soltész Miklós elmondta, a koordinációs tanács nagyon kér mindenkit, hogy lehetőség szerint tartós élelmiszert, pelenkát és gyermekápolási cikkeket adományozzanak, mert erre van a legnagyobb szükség. Nagyon kérte egyben, hogy lejárt szavatossági idejű élelmiszert ne küldjön senki.

Azt is kérte a koordinációs tanács elnöke, hogy a határ menti öt település segítségpontjaira ne vigyenek adományokat, mert azok már az ottani raktározást és a munkavégzést is akadályozzák. Ha valaki még is a határhoz szeretne adományt eljuttatni, akkor azt az Aranyosapáti raktárba vigye – tette hozzá.

Akik nem akarnak ekkora utat megtenni, azok keressék a karitatív szervezeteket. A nemzetközi és a nagy cégek felajánlásait a kormány a DHL raktárában tudja fogadni – fűzte hozzá a koordinációs tanács elnöke.

A 1357-es adományvonal és a 11711711-22222222-es számlaszám, amelyen az ukrajnai háború elöl menekülőket lehet pénzbeli adományokkal támogatni, folyamatosan működik – jegyezte meg az államtitkár.