Soltész Miklós: Építünk és nem rombolunk

Átadták a felújított 232 éves református templomot, valamint az új gyülekezeti házat és parókiát pénteken a Bács-Kiskun megyei Solton. A beruházás több mint 100 millió forintból valósult meg.

A Solti Ifjúsági Fúvószenekar próbál a karzaton a 232 éves református templom felújítása alkalmából tartott ünnepség előtt Solton 2019. január 11-én. (MTI fotó: Ujvári Sándor)

Az átadóünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kijelentette, az egyházak kétezer éve gyakorolják a két, egymással összefüggő krisztusi tanítást: az egyéni visszavonulást, a csendet és a közösségi életet.

A solti templom és környezete megújulásával mindkettő megvalósulhat: megvan a lehetőség kérni Isten segítségét és áldani mindazt, amit adott, ugyanakkor lehetőség nyílik a közösség és „hitünk közös megélésére is”; a kettő együtt adja a kereszténység erejét – mondta az államtitkár.

Kiemelte, a kormány támogatásával gazdagodik lelkiekben az egyházi közösség és Solt települése mellett az egész ország, hiszen a templomban, lelkiekben megerősödő fiatalok révén az egész ország erősödik. „Építünk és nem rombolunk” – szögezte le Soltész Miklós.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!