Soltész Miklós: Évtizedes adósság a „falusi csok"

Soltész Miklós (KDNP) a „falusi csok-tól" beszélt napirend előtti felszólalásában az Országházban. Üdvözölte és támogatásukról biztosította a Magyar falu programot, a vidéken megmaradás elősegítését munkahelyteremtéssel, infrastrukturális beruházásokkal.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára
    
Hozzátette: kétezernél több településen vehető igénybe a „falusi csok", amely segítség az elvándorlás megállításában vagy megfordításában, és jelezte: azt is jó döntésnek tartják, hogy nemcsak új házra, hanem régi ingatlan vásárlására, felújítására, bővítésére is lehet fordítani ezt a juttatást.
    
A kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán arra is kitért: nyolcvan év alatt közel száz millióan haltak meg e diktatúra következtében, Magyarországról 700 ezer embert hurcoltak gulágra, közülük 200 ezren nem tértek haza, és szintén 700 ezer volt a kitelepített németek száma.
    
Válaszában Orbán Balázs a kormányzat fontos céljaként említette a falvak népességmegtartó erejének növelését, a Magyar falu programot pedig a vidéktámogatás mérföldkövének nevezte.
    
Hozzátette: az idén 150 milliárd forintból gazdálkodó program részeként 50, a következő években 75 milliárd forint jut alsóbbrendű utak felújítására, 75 milliárd forint életminőség-javítására, 25 milliárd pedig a „falusi csok-ra". Az államtitkár célként említette, hogy a városban vagy falun való élet ne életminőség-, hanem életstílusbeli választás legyen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!