Soltész Miklós: Fontos események jönnek a kereszténység életében

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, a közel jövőben két fontos esemény is lesz, amelyek nagy hatással lesznek a kereszténység életére. Az egyik az európai parlamenti választás, ahol jól látható, milyen erők küzdenek azok ellen az országok ellen, akik nem támogatják az illegális bevándorlást. A másik fontos esemény pedig június elsején esedékes, amikor is a Pápa Csíksomlyóra látogat.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában (2019.01.24.)

Soltész Miklós emlékeztetett, hogy a közel jövőben két fontos esemény is lesz, amelyek nagyban érintik a kereszténységet is.

Kifejtette: az egyik az európai parlamenti választás, ahol jól látható, milyen erők küzdenek azok ellen a kormányok ellen, akik nem akarják, hogy Európa népei megmaradjanak keresztény hitükben, kultúrájukban. Sőt, nem akarják, hogy a nemzetek önmagukban megmaradhassanak, sokkal inkább össze akarják mosni az eddig különálló nemzeti létet. Ennek érdekében pedig erősítenék a migrációt. Olyan népeket, vallásokat akarnak behozni Európába, amit mi magyarok már megismertünk, megszenvedtünk.

A másik nagy esemény pedig a Pápa látogatása Romániába, amely egy történelmi pillanat és lehetőség. Nagyon fontos az, hogy azok a keresztény emberek, hívők és adott esetben Istent kereső emberek, akik fontosnak tartják a hitet, a magyarság egységét, a Székelyföldön való megjelenést, őket buzdítjuk, hogy jöjjenek el június elsején a Pápa látogatásra, Csíksomlyóra.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!