Soltész Miklós: Fontos, hogy egy-egy iskola, közösség a tágabb környezetére is hatást gyakoroljon

Oktatási, kulturális és szabadidős komplex fejlesztés valósult meg Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban: az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó, 1,45 milliárd forintból létrejött Közös-Tér Központot pénteken adták át.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumhoz kapcsolódó Közös-Tér Központ átadási ünnepségén Miskolcon 2019. szeptember 13-án. Az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó tornacsarnok 1,45 milliárd forintból épült fel. (MTI fotó: Vajda János)

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadás előtt az MTI-nek azt mondta: nagyon fontos az állami és egyházi iskolák, gimnáziumok „kisugárzása" minden településen, így Miskolcon is.
    
Úgy fogalmazott: itt és most a jezsuita szerzetesrend vezetésével épült meg ez a komplexum, „ez a csodálatos tornacsarnok", amelyet nemcsak az iskola diákjai, hanem a lakótelepen élők is használhatnak.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b), Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője (b2), Holczinger Ferenc, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium igazgatója (b3) és Alakszai Zoltán jegyző, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumhoz kapcsolódó Közös-Tér Központ átadási ünnepségén Miskolcon 2019. szeptember 13-án. Az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó tornacsarnok 1,45 milliárd forintból épült fel. (MTI fotó: Vajda János)
    
Kiemelte: ez a gimnázium volt az első Magyarországon, amely bevezette az iskolai közösségi szolgálatot, munkát. Ez hatalmas változást hozott az országban, a fiatalok gondolkodásában is - tette hozzá az államtitkár.
    
Soltész Miklós fontosnak nevezte azt is, hogy egy-egy iskola, közösség a tágabb környezetére is hatást gyakoroljon.

Soltész MiklósA Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumhoz kapcsolódó Közös-Tér Központ Miskolcon az átadóünnepség napján, 2019. szeptember 13-án. Az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó tornacsarnok 1,45 milliárd forintból épült fel. (MTI fotó: Vajda János)
    
Az új közösségi tér helyet ad a gimnázium mindennapos testnevelésóráinak, emellett különböző versenysportok művelői és a lakosság rendelkezésére is áll majd. A létesítményben keresztben két szabványméretű kosárlabdapályát, a játéktér közepén egy centerpályát alakítottak ki elektromotorral leereszthető palánkrendszerrel, ami lehetőséget ad kosár-, kézi-, röplabda- és futsalmérkőzések megrendezésére is.

Soltész MiklósA Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumhoz (háttérben) kapcsolódó Közös-Tér Központ (előtérben) Miskolcon az átadóünnepség napján, 2019. szeptember 13-án. Az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó tornacsarnok 1,45 milliárd forintból épült fel. (MTI fotó: Vajda János)

Soltész Miklós

Diákok néptánc műsora a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumhoz kapcsolódó Közös-Tér Központ átadási ünnepségén Miskolcon 2019. szeptember 13-án. Az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó tornacsarnok 1,45 milliárd forintból épült fel. Balról középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b3), Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője (b4), Holczinger Ferenc, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium igazgatója (b5) és Alakszai Zoltán jegyző, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje (b2). (MTI fotó: Vajda János)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!