Soltész Miklós: A Jobbik a cigányság ellen uszít

Farkas Félix cigány nemzetiségi szószóló sajnálatosnak nevezte, hogy bár az alaptörvény rögzíti a faji diszkrimináció tilalmát, mégis vannak még pártok Magyarországon, amelyek ezt megteszik. Elmondása szerint a szerencsi időközi parlamenti választás után a Jobbik egyik politikusa azt mondta, „sosem győznétek a cigányok nélkül".

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

A szószóló szerint azonban semmi meglepő nincs abban, ha a cigányság arra szavaz, aki segíti az életét, és nem arra, aki kirekesztő megjegyzéseket tesz.
    
Hangsúlyozta, nem felejtik el, hogyan riogatták a romákat és nem romákat a Nemzeti Gárdával, Jakab Péter Jobbik-elnöknek is voltak rasszista kijelentései, és ehhez most a magát liberálisnak nevező baloldal most asszisztál. Egyet is értenek ezzel? - kérdezte.
    
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára válaszában azt mondta, tipikus baloldali kettős mérce, hogy a Jobbik a cigányság ellen uszít, és ez a párt szövetségeseit nem zavarja. A cigány családok sorsa egyáltalán nem érdekli a baloldalt, amikor kormányon voltak, semmit nem tettek az érdekükben. A felzárkóztatáshoz legszükségesebb területeken is „pusztítottak", nem készítettek roma felzárkóztatási stratégiát, emelték a rezsiárakat, csak a segélyt adták, munkát nem kínáltak.
   
 A Fidesz-KDNP kormány viszont segély helyett munkát adott, kedvezményes, ingyenes étkezést biztosít az iskolásoknak a szünidő alatt is, minden nappali tagozatos diák idén ingyen tankönyvet kap, megalkották a roma stratégiát, amely Európában követendő példa, és 900 ezerrel csökkentették a szegénységi küszöb alatt élők számát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!