Soltész Miklós: A kormány átvállalta az eladósodott települések adósságait

A közösség összefogásának erejéről beszélt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budajenőn, az állami támogatással felépült új óvoda átadásán.

Soltész Miklós (KDNP), a  Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond Budajenőn, az állami támogatással felépült új óvoda átadásán (Budajenő, 2020.09.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

A több mint 400 millió forintos állami támogatással, 662 millió forintból létrejött intézmény avatóünnepségén Soltész Miklós kiemelte, hogy Budajenő történetében, a templomépítést leszámítva nem volt még ekkora építési beruházás.

Soltész MiklósSzabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke beszédet mond Budajenőn, az állami támogatással felépült új óvoda átadásán (Budajenő, 2020.09.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Hozzátette, mindehhez jó gazdálkodásával, komoly önrésszel járult hozzá a település is. „Gyermekeinknek hiába adunk szép épületet, hiába nyújtjuk nekik a legjobbat", ha mindemellett nincs ott az érték, a közösség összefogása, akkor mindez mit sem ér - hangoztatta az államtitkár.

Csenger ZalánCsenger-Zalán Zsolt Országgyűlési képviselő beszédet mond Budajenőn, az állami támogatással felépült új óvoda átadásán (Budajenő, 2020.09.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós beszélt arról, hogy kétféle gazdálkodással próbálták meg az önkormányzatok teljesíteni az emberek elvárásait: vagy hitelekből próbálták meg finanszírozni a szükséges fejlesztéseket, vagy spóroltak és pályáztak, vállalva, hogy a fejlesztések később valósulnak meg.

Soltész MiklósSoltész Miklós (KDNP), a  Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár az állami támogatással felépült új óvoda átadásán (Budajenő, 2020.09.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Budai IstvánBudai István polgármester beszédet mond Budajenőn, az állami támogatással felépült új óvoda átadásán (Budajenő, 2020.09.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

A kormány átvállalta az eladósodott települések adósságait és támogatta az adósságot nem vagy csak kismértékben felhalmozó települések fejlesztései terveit, ez történt Budajenőn is - mondta az államtitkár a hat csoport befogadására alkalmas, német nemzetiségi nyelvi oktatást is végző óvodát avatásán.

Soltész MiklósAz állami támogatással felépült új, budajenői óvoda átadása (Budajenő, 2020.09.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész MiklósAz állami támogatással felépült új, budajenői óvoda átadása (Budajenő, 2020.09.03. KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!