Soltész Miklós: A kormány minden segítséget megad a szerb közösségnek céljai megvalósításához

A kormány továbbra is minden segítséget megad a magyarországi szerb nemzetiségnek, hogy megvalósíthassák céljaikat - hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Szerb Országos Önkormányzat szervezte budapesti rendezvényen.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára     

Soltész Miklós elmondta, a nemzetiségeknek juttatott támogatások - amelyek összege 2010 óta ötszörösére emelkedett - mind a megmaradásukat segíti.
    
A magyarországi szerb közösség nagy felelőssége és kötelessége az összefogás, továbbá, hogy a magyar kormánnyal közösen segítse Szerbia európai uniós csatlakozását - jelentette ki az államtitkár, rámutatva arra is, rég nem volt ilyen jó Magyarország és Szerbia viszonya, mint most.
    
A magyarországi szerb oktatási és kulturális helyzetről szólva Soltész Miklós elmondta,  nemcsak, hogy megmentették a battonyai szerb iskolát, hanem az már „szépen fejlődik", úgy, mint a lórévi, vagy a fővárosi szerb oktatási intézmény. Szegeden egy iskolai központ épül, amely nemcsak a magyarországi, hanem az anyaországi és a bosznia-hercegovinai szerbek csúcsintézménye is lehet - jegyezte meg.
    
Soltész Miklós szólt arról, hogy a kultúra területén is jelentős fejlesztések történtek, Deszken, Baján, Pomázon, Szentendrén és Pécsen is komoly beruházások valósultak meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!