Soltész Miklós: A kormány újabb lépést tesz a családcentrikus foglalkoztatás megteremtésére

A kormányzati igazgatásról szóló törvény, valamint egyes törvényeknek a kormányzati igazgatásról szóló törvénnyel kapcsolatos módosításáról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban Salacz László (Fidesz) a törvényalkotási bizottság részéről kifejtette az országgyűlésben: a kezdeményezés a törvény alkalmazhatóságának könnyebbé tételét szolgálja, megszünteti a területi és központi kormánytisztviselőkre vonatkozó szabályozás kettősségét, hatékonyabbá, egyszerűbbé teszi foglalkoztatásukat.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a javaslat a kormányzati humánerőforrás-gazdálkodást érinti. Az álláshelyekkel kapcsolatos eljárások során szerzett tapasztalatok indokolttá tették, hogy a gyakorlati kihívásokra jobban reagáljanak.
    
Közölte: a javaslat kiegészül azzal, hogy az ifjúságügyért felelős helyettes államtitkár kinevezhető akkor is, ha szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló képzésben vesz részt. Ez a kitétel viszont csak az ifjúságügyi területre vonatkozik - hangsúlyozta.

A különleges jogállású szervekről

A különleges jogállású szervekről és az általuk foglalkoztatottak jogállásáról szóló törvényjavaslatról Salacz László a törvényalkotási bizottság előadójaként elmondta: a cél az egymáshoz hasonló szervek foglalkoztatottjai esetében a jogviszonyok egységesítése.
Bevezetik a különleges jogállású szerv kategóriát, megteremtve ezzel a közigazgatási szervek harmadik típusát - mutatott rá.
Hozzátette: a javaslat hozzájárul a magyar jogrendszer egységesítéshez, folytatja a megkezdett reformokat.
    
Soltész Miklós közölte: a javaslattal a kormány újabb lépést tesz a családcentrikus foglalkoztatás megteremtésére, folytatja a megkezdett szabályozást.

Házszabály módosítása

Mátrai Márta (Fidesz) a házszabály tervezett módosításáról azt mondta az országgyűlésben: a javaslat érinti a törvényalkotási bizottság munkáját, amelynek bővül a feladata a tárgysorozatba vételi viták lefolytatásával.
   
A kormány képviseletében Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár támogatásáról biztosította az előterjesztést.
    
Vejkey Imre (KDNP) nemzeti minimumnak nevezte, hogy az Országgyűlésnek megadják a kellő tiszteletet, aki pedig ezt nem teszi meg, az szerinte alkalmatlan arra, hogy magyar országgyűlési képviselő legyen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!