Soltész Miklós: Nem fogadnak egyéni tárgyadományokat a karitatív szervezetek

Nem fogadnak egyéni tárgyadományokat a karitatív szervezetek, és tilos az egyéni gyűjtés is, mert a koronavírus-járvány miatt olyan sokan szeretnének segíteni, hogy a szervezetek nem győzik koordinálni őket - közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport alakulóülése a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjában 2020. március 21-én. Szemben, balról: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Révész Máriusz az akciócsoport vezetője, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, háttal, balról: Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) ügyvezető alelnöke, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány alelnöke, Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatója és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.Elindul a 1357-es adományvonal és a https://segitunkegymasnak.hu/ weboldal, előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani. (MTI fotó: Mónus Márton)

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy aki segíteni szeretne, az a nemzeti összefogás vonalán, a 1357-es telefonszámon hívásonként vagy sms-enként 500 forinttal, valamint a www.segitunkegymasnak.hu honlapon teheti meg. A felajánlásokat az összefogás 11711711-22222222-es számlaszámára is várják - mondta.
    
Kiemelte, hogy a lakosság azzal is tud segíteni, ha komolyan veszi az operatív törzs és a kormány utasításait, javaslatait.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!