Soltész Miklós: Sikerült elérni, hogy normatív támogatásban részesüljenek a hospice házak

Sikerült elérni az elmúlt tíz évben, hogy normatív támogatásban részesüljenek a hospice házak – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke szerdán Törökbálinton.

SoltészSoltész Miklós a Baptista Tábitha Gyermekhospice Ház új épületének alapkőletételi ünnepségén elmondta, hogy a kormány 480 millió forinttal járult hozzá a létesítmény kivitelezéséhez.

Hozzátette, ez az építkezés is azt mutatja, hogy az életért mindennap érdemes küzdeni.

Kicsi gyermekekkel küzdelem megtalálni annak az útját, hogy a szenvedésben is ott legyen a szeretet és ott legyen az öröm”

– fűzte hozzá az államtitkár.

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke elmondta, céljuk, hogy segítsenek minden rászorulónak, reményt adjanak a reményteleneknek, és esélyt adjanak ott, ahol emberileg már nincs túl sok esély.

Hozzátette, minden szülő attól retteg a legjobban, hogy kiderül, gyermeke gyógyíthatónak nem mondható betegségben szenved, és olykor minden további kezelés csak rontana a helyzetükön. Ilyenkor azzal kell szembenézniük, hogy gyermekük emberi élete ezen a földön hamarosan véget érhet – mondta.

A szülők általában gyötrelmes lelki úton jutnak el odáig, hogy már nem próbálják megváltoztatni a lehetetlent, hanem szembe néznek a kialakult helyzettel, abban találnak méltóságot és örömöt. Ebben szeretnénk segíteni"

– jelezte a szeretetszolgálat elnöke.

Szilágyi Béla közölte, a törökbálinti intézmény új épülete lesz az első olyan létesítmény az országban, amelyet kifejezetten gyermekhospice ellátásra alakítanak ki.

Tájékoztatása szerint a több mint ezer négyzetméteres új épület megvalósítása két ütemben zajlik majd: az elsőben két életvégi apartman, két kétágyas szoba, négy egyágyas szoba, közösségi tér, melegítőkonyha, tornaszoba, multiszenzoros szoba, nővérpult, egészségügyi raktár és egyéb kiszolgáló helyiségek, a reménybéli második ütemben pedig oktatóterem, konferenciaterem, szülői és nővérszobák létesülnek.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!