Soltész Miklós: Tízszeresére nőtt a nyári nemzetiségi táborok támogatása

Tízszeresére nőtt a nemzetiségi fiatalok nyári táboroztatására fordított támogatás összege az elmúlt tíz évben – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Vértessomlón.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a német nemzetiségi tanulók hagyományőrző táborában Vértessomlón 2021. július 29-én (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Soltész Miklós a német nemzetiségi tanulók hagyományőrző táborában tartott sajtótájékoztatón beszélt erről. Az államtitkár közölte, hogy idén 350 millió forint felhasználásával összesen 360 hasonló tábor valósul meg az országban. Kitért arra is, hogy a nemzetiségek támogatása az elmúlt tíz évben öt-hatszorosára nőtt és sokrétűvé vált.

Soltész Miklós

Ez segít abban, hogy megőrizzék őseik kultúráját és azt a természetességet, amelyben a nemzetiségi falvak lakói élnek – fűzte hozzá a politikus.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy Vértessomló az elmúlt esztendőkben dinamikusan fejlődött, megtörtént az óvoda és a közintézmények energetikai felújítása, a község bölcsődét épít. Jelezte azt is, hogy új út és kerékpárút vezet a Tatabányától 9 kilométerre fekvő, 1300 fős községbe.