Soltész Miklós: „Tutyimutyi alak" vezeti a fővárost

Nagy Csaba (Fidesz) az Országgyűlésben hétfői azonnali kérdésében azt firtatta, miként működnek közre a koronavírus-járvány miatti válságkezelésben az ellenzéki önkormányzatok. Szerinte míg a kormány a munkahelyek védelmét és a családok megélhetésének támogatását jelölte meg prioritásként, addig a baloldali vezetésű önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkentés és megszorítások sora követi egymást.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára
    
Példaként említette azt, hogy a VII. kerületben Niedermüller Péter (DK) csökkentette az óvónők fizetését, miközben többmilliós megbízásokat adott Gyurcsány Ferenc adócsalással vádolt ügyvédjének, Czeglédy Csabának. Ráadásul az erzsébetvárosi önkormányzat utólag akarta megsarcolni a vendéglátósokat - tette hozzá.

Elmondta, a VIII. kerületben Pikó András (Momentum) elvette az egészségügyi dolgozók, a rendőrök és a tűzoltók lakását. Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter polgármesteri fizetését változatlanul hagyták, miközben más közalkalmazottakat kirúgtak. A jobbikos vezetésű Ózdon augusztus 31-ig csökkentették az óvónők fizetését - sorolta.
    
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta, miközben mások emberéletekért küzdöttek, Karácsony Gergely főpolgármester meg sem próbált segíteni a fővárosi idősotthonokban élőknek. Mégsem véletlen, hogy a budapesti az idősotthonokban elhunytak kétharmada, ez mutatja, hogy „tutyimutyi alak" vezeti a fővárost - hangoztatta.
    
Közölte, az anarchista baloldal nem hogy nem tesz az emberekért, hanem még válságban is sarcolni akarja őket.